0

Fogyókúra fogyasztó termékek nélkül, egészséges táplálkozással

Fogyókúra fogyasztó termékek nélkül, egészséges táplálkozással

Társadalmunkban drasztikus méreteket öltött az elhízás. A lakosság nagy százaléka küzd a túlsúly akár esztétikai, akár egészségügyi problémáival. Kétségtelen, hogy szervezetünk minden rendszerére hatással van a ránk rakódott súlyfelesleg, és bizony komoly elhatározás szükséges az ettől való megszabaduláshoz.

Az egészségtelen életmód, a rohanó mindennapok, a rendszertelen étkezés, és táplálkozási szokásaink nem megfelelő irányba történő eltolódása is felelőssé tehetők abban, hogy sokan képtelenek vagyunk tartani súlyunkat, és folyamatosan a kilókkal kell küzdenünk.

Természetesen az még a jobbik eset, ha belátjuk, miben kellene változnunk, és teszünk is a cél érdekében. Önmagunk elhagyása, a kemény hozzáállás hiánya és a televízió előtt töltött esték tökéletes módszerek arra, hogy akár már harminc-negyven éves korunkra egész komoly betegségeket szedjünk össze. A magas koleszterinszint, a cukorbetegség, az ízületi problémák, a keringési rendellenességek, a magas vérnyomás csak néhány azok közül, melyek egész életünket megkeseríthetik, ha időben nem kapunk észbe. Kutatások kimutatták, hogy a rosszindulatú daganatos megbetegedések kialakulásában is szerepet játszhat a túlsúly. Ezeken felül pedig a dolog pszichés vonzata sem elhanyagolható. A leginkább nőkre jellemző depresszió gyakran társul az elhízás okozta önértékelési gondokkal.

A címlapokról ránk mosolygó bomba testű nők, és a médiában mindenhol jelen levő celebek tökéletes alakja sokakban kelthet komplexusokat. Ha ehhez még párkapcsolati problémák is járulnak, bizony könnyen egészségtelen fogyókúrás módszerekhez nyúl az arra hajlamos nő. Társadalmi elfogadás, és szemléletbeli változások lennének szükségesek ahhoz, hogy természetessé váljon az egészséges életmód elterjedése, és ezzel egyidejűleg a túlsúlyos emberek számának minimálisra csökkenése.

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011