0

Repülőjegy vásárlás egyszerűen, olcsón

Repülőjegy vásárlás egyszerűen, olcsón

Az internet és a virtualitás a repülőjegyek értékesítése során is egyre nagyobb teret nyert, mígnem 2008-ban bevezetésre került az úgynevezett „elektronikus repülőjegy”. Szinte minden légitársaságnál felváltotta az addig használatos, papír alapú jegyeket, s ezzel a légi szállítással foglalkozó cégek sokat spórolhatnak, mely végső soron nekünk, fogyasztóknak is előnyös. Az interneten keresztül történő foglalást követően pedig lehetőségünk van kinyomtatni a repülőjegyet, s ha éppen ajándékba szánjuk valakinek, eljuttathatjuk hozzá.

Természetesen a repülővel történő közlekedés költségei sok más tényező függvényében változnak. A tendencia alapvetően azt mutatja, hogy minél több szabad hely van egy járaton, annál kedvezőbb áron juthatunk hozzá a repülőjegyhez.

A helyek számának szűkülésével, az utazás időpontjához közeledve pedig egyre mélyebben kell a pénztárcánkba nyúlnunk. Ez alól egy kivétel van csupán, mely esetben a kevéssé telített járatokon üresen marad néhány hely még közvetlenül az indulás előtt is, így jóval kedvezőbb áron értékesítik a légitársaságok ezeket, hogy maximális kihasználtsággal üzemeljen a gép.

Ha tehát már jó előre tudja biztosan, mikorra tervezi az indulást, érdemes lefoglalni a helyet, hiszen komoly ezreket is spórolhat így a repülőjegy árából. Ha a legolcsóbb kategóriás jegyeket vásárolja, számolnia kell azzal, hogy az időpont változtatás lehetősége ez esetben nem él, és ha mégsem tudna utazni, jegye sajnos elveszik. Alapos átgondolással, és mérlegeléssel azonban megkímélheti magát az efféle kellemetlenségtől.

 

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011