Cikkek a(z) Utazás kategóriákból

Minden út Rómába vezet

Minden út Rómába vezet

Róma története a Romulus és Remus mítoszból gyökerezik. A világ egyik leghíresebb és legcsodálatosabb városa, amelyet akkor is érdemes lenne látnunk, ha egyetlen ókori épületmaradványt, templomot vagy romot sem láthatnánk. A mai olasz főváros különleges hangulattal, vendégszerető lakossággal és finom ízekkel várja a turistákat. A város ma is egészen különleges képet fest; jellemzőek a kissé ódon házikók, tetőteraszokon kialakított buja kertek, a Tevere ódon hidai által nyújtott nyugalom, a mediterrán… Tovább: Minden út Rómába vezet»

Nem könnyű a soproni ingázók élete

Nem könnyű a soproni ingázók élete

Hazánk gazdasági helyzete, a munkaerő-piacon tapasztalhatóak mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a munkavállalók előszeretettel orientálódnak nyugat felé. A Sopronban élők abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy a közeli Bécsben vállalhatnak munkát, s tehetik ezt úgy, hogy közben lakhelyüket sem kell elhagyniuk. Helyzetük azonban korántsem mondható könnyűnek, hiszen az ingázás rendkívül kimerítő lehet. Időszakos szállások a www.szallaskeres.hu oldalon találhatóak meg, amely szabadsága tervezésekor is hasznos választás lehet. Nem csak Bécs tartozik azonban azok közé… Tovább: Nem könnyű a soproni ingázók élete»

Sopron látnivalói – utazzon a Hűség városába!

Sopron látnivalói – utazzon a Hűség városába!

Ha kedveli az olyan városokat, melyek szebbnél-szebb épületekkel várják az utazókat, akkor Sopron ideális választás lehet az Ön részéről. A Hűség városának Fő tere, és az ott megtalálható neves épületek a rokokó jegyeit éppen úgy magukon viselik, mint gótikus, vagy kissé középkori hangulatot árasztó jellemzőket. Sopron látnivalói azonban korántsem merülnek ki ennyiben. Lássuk, melyek azok a nevezetességek, melyeket mindenképpen ajánlott felkeresnie, ha  városban jár!  A város egyik szimbólumának is tartott… Tovább: Sopron látnivalói – utazzon a Hűség városába!»

Síelés és wellness

Síelés és wellness

A tél közeledtével egyre többen tervezik pihenésüket a környező síparadicsomokba, ahol próbára tehetik ügyességüket, és edzettségüket az egyes téli sportok terén. Bár kétségtelenül kikapcsoló a havas pályákon siklani, de sokan vágynak utána egy kényeztető masszázsra, vagy a szaunázás nyújtotta élményekre. Ezt az igényt igyekeznek kiszolgálni azok a wellness szállodák, melyek Európa nagy sípályái mellett épültek fel.  A síelés és a wellness korántsem egymástól távol álló szórakozási formák, ugyanis ma már… Tovább: Síelés és wellness»

Síelés Chopokban, vigyázat ez a szlovák Alpok!

Síelés Chopokban, vigyázat ez a szlovák Alpok!

A Szlovákiát síelés céljára választók elsősorban Donovaly mellett szokták letenni voksukat, pedig tény, hogy a terület számos egyéb sípályával is várja az aktív pihenés szerelmeseit. A fiatalok egyik kedvenc síparadicsoma Chopok, ahol az elmúlt időszakban olyan fejlesztéseket hajtottak végre, melyeknek köszönhetően az infrastruktúra sokkal színvonalasabb lett. Az új felvonóknak hála a korábbinál sokkal erősebb széllökések esetén is fel lehet jutni a csúcsra. Ez a korábbiakban nem így volt, ám most… Tovább: Síelés Chopokban, vigyázat ez a szlovák Alpok!»

Görögország legszebb helyei

Görögország legszebb helyei

A hellén világ számos szépséget, kulturális programot és történelmi látnivalót kínál mindazok számára, akik szeretnének elmerülni az ókori csodákban, vagy olyan különleges nevezetességeket kívánnak felkeresni, mint a szinte ég és föld között lebegő Meteórák kolostorai. Görögország legszebb helyei garantáltan nem okoznak csalódást a turistáknak akkor sem, ha a látnivalókat tavasszal, vagy ősszel, a főszezonon kívül keresik fel. A fővárosban koncentráltan találhatóak meg mindazok az i.e. V. századból származó történelmi építmények,… Tovább: Görögország legszebb helyei»

A Jászberényi Állatkert

A Jászberényi Állatkert

A forró nappalok elmúltával sokan választják a strandok és élményfürdők helyett az állatkerteket úticélként. Hazánk több nagyvárosában megtalálhatóak igényesen kialakított vadasparkok, állatkertek, közülük talán az egyik legszebb a Jászberényi Állatkert. A viszonylag kis területen fekvő parkban gazdag állatkínálat, és szebbnél-szebb növények várják az állatvilág és a természet szerelmeseit. Akár egy őszi délutánra, akár egy családdal eltöltött tavaszi napra kiváló választásnak bizonyul a könnyen megközelíthető, garantált élményt nyújtó állatkert. A Jászberényi… Tovább: A Jászberényi Állatkert»

Nyugat-dunántúli kirándulóhelyek

Nyugat-dunántúli kirándulóhelyek

Azok számára, akik pihenésük során hazánk természeti kincseit szeretnék felfedezni, a nyugat-dunántúli kirándulóhelyek kitűnő választásnak bizonyulnak. A régióban nem csak a helyi sajátosságokat ismerhetik meg a látogatók, de Magyarország olyan nevezetességeit is felkereshetik, melyek szorosan kapcsolódnak a hazai turizmus legjavához. A nyugat-dunántúli kirándulóhelyek között kiemelt helyet kap az Őrség, amely völgyes-erdős részekkel, Árpád-kori templomokkal, román-, és gótikus stílusú épületekkel, hagyományőrző településekkel várja az oda érkezőket. A Világörökség részének nyilvánított Fertő… Tovább: Nyugat-dunántúli kirándulóhelyek»

Élményfürdők és szállások – kikapcsolódás egész évben

Élményfürdők és szállások – kikapcsolódás egész évben

Bár kétségtelen, hogy a tikkasztó hőségben inkább vágyunk a strandokra, aquaparkokba és élményfürdőkbe, de a hidegebb hónapokba is érdemes becsempészni a nyár hangulatát – még ha csak egy hosszú hétvége erejéig. Hazánkban számos olyan komplexum megtalálható, ahol élményfürdők és szállások egy helyen várják a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. Ezek nagy előnye többek között az is, hogy fedett medencékkel is szolgálják a vendégek kényelmét. A hazai élményfürdők és szállások minden esetben éttermekkel… Tovább: Élményfürdők és szállások – kikapcsolódás egész évben»

Belföldi utazás Szép kártyával

Belföldi utazás Szép kártyával

London éjszakai pezsgése? Athén és Róma ókori látnivalói? Esetleg Erdély páratlan szépségű tájai vonzzák? Kétségtelen, hogy Európa számos nevezetességgel és látnivalóval várja az utazni vágyókat, mégis tény, hogy hazánk idegenforgalmi kínálatában is minden korosztály megtalálja a kedvére valót. Ráadásul a belföldi utazás Szép kártyával is finanszírozható, amit a külföldi utakra nem mondhatunk el. De mire is használhatja egészen pontosan a három alszámlát? Mindegy, hogy nyaralásról, hosszú hétvégéről, vagy egy-egy napos… Tovább: Belföldi utazás Szép kártyával»

SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011