Cikkek a(z) Kert kategóriákból

Benzinmotoros vagy elektromos ágdaráló: melyikkel járok jobban?

Benzinmotoros vagy elektromos ágdaráló: melyikkel járok jobban?

Az őszi hónapokban rendszeresen megnövekedik a kereslet az ágdarálók iránt. Nem véletlen, hiszen már egy viszonylag kis kertben is jelentős mennyiségű ágat metszhetünk le, ezzel előmozdítva a jövő évi terméshozamot. A mezőgazdasági keretek között szintén kitűnő szolgálatot tesz a megfelelő minőségű ágdaráló. A titok a minőségben és a strapabíró üzemelésben van, főleg akkor, ha az eszköz rendszeres használatban lesz. Az elektromos típus az igazán nyerő! A piaci kínálatban benzinmotoros és… Tovább: Benzinmotoros vagy elektromos ágdaráló: melyikkel járok jobban?»

A kert kialakítása

A kert kialakítása

A tavaszi-nyári időszakban a kert baráti összejövetelek, családi programok színterévé válik, éppen ezért nem mindegy, hogy a kert kialakítása miképpen történik. Mivel otthonunk szerves részét képezi, ezért érdemes figyelmet fordítani arra, s legyen szó akár a burkolóanyagok megválasztásáról, akár a növényekről, vagy az öntözőrendszerről, a stílus és a kényelem e területről sem hiányozhatnak. Kiemelt népszerűségnek örvendenek a mediterrán burkolóanyagok, melyek segítségével akár a homlokzatot, akár az autóbeállót egyedivé varázsolhatjuk. A… Tovább: A kert kialakítása»

A 3 legnépszerűbb térkő típus

A 3 legnépszerűbb térkő típus

Ha térkövet szeretnénk vásárolni, akkor az egyik sarkalatos pontja a választásnak, hogy milyen típusú térkő legyen, milyen színű, és mégis milyen funkciót töltsön be. A térkövet a legtöbb esetben családi házak környékén: udvarokban, ház előtt járdaként, kiülőként, kocsi beállóként, vagy egyszerűen csak díszítésként láthatunk. A térkövek típusát tekintve az egyik legnépszerűbb a hullámtérő, mely egymáshoz igazítva igen esztétikus látvány, valamint az hullámos kialakítás miatt, összeillesztve nem csúszik szét, tehát jóval… Tovább: A 3 legnépszerűbb térkő típus»

Kertépítés tippek: ötletek házilagos kertépítésre

Kertépítés tippek: ötletek házilagos kertépítésre

Bár kétségtelenül a tavasz az ideális idő a kertépítésre, de augusztus végén sincs még késő rászánni néhány napot arra, hogy a házat övező környezet valóban olyan legyen, amilyennek azt mindig is elképzeltük. A házilagos próbálkozások ritkán lesznek olyan sikeresek, mint a profi kertépítés azonban van néhány munkálat, melyet akár saját maga is elvégezhet, ezzel stílusosabbá és kényelmesebbé téve a kertet. Amit mindenképpen érdemes szem előtt tartania, az az alapos utánaolvasás, mely hasznos lehet még gyakorlott kertépítőknek is.

WPC teraszburkolat lerakása

WPC teraszburkolat lerakása

A fa és a műanyag egyedülálló kombinációját választotta burkolóanyagként, de attól tart, nem boldogul majd a házilagos lerakással? A lerakás és kivitelezés olyan profikkal is megoldható, akik garanciát vállalnak az elvégzett munka minőségére. Természetesen szíve joga, hogy akár egyedül nekivágjon a feladatnak, hiszen a megfelelő eszközök és tudás birtokában egyedül is lefektetheti a WPC teraszburkolatot akár a medence, akár a lépcsőfeljáró környékére. Mint minden más burkolás esetében, teraszburkolatnál is rendkívül… Tovább: WPC teraszburkolat lerakása»

Befőzés : a nyár ízeinek tartósítása

Befőzés : a nyár ízeinek tartósítása

Sokak számára a konyhai tevékenykedés keserves elfoglaltság, és legszívesebben állandóan csak a telefonért nyúlnának, hogy az ételkiszállítás minden kényelmét és előnyét élvezzék. A hölgyek egy része azonban szívesen lepi meg párját és családját házi készítésű finomságokkal – legyen szó akár a fárasztó hétköznapokról, akár a némileg ráérősebb hétvégékről. A rohanó mindennapokban és a szupermarketek kínálatát szemlélve gyakran elfeledkezünk arról, hogy nagyanyáink konyhájában a befőzés teljesen természetesnek minősült. A kertben ültetett… Tovább: Befőzés : a nyár ízeinek tartósítása»

Kert kiépítése kertészkedés és pihenés céljából

Kert kiépítése kertészkedés és pihenés céljából

Családi házba költözve természetes igényünk, hogy a kertbe kilépve is igényes és ízlésesen kialakított környezet fogadjon bennünket. A térkövekkel nem borított területeken érdemes mintegy a béke szigeteként füvesíteni, növényeket telepíteni. A füvesítést a tavaszi, vagy őszi időszakra érdemes időzíteni, hiszen a fűmagnak nagyon sok vízre van szüksége, mely a tikkasztó nyári hőségben nehezen megvalósítható. A tereprendezés, gyomlálás, és trágyázás után kezdődhet a füvesítés, s ne feledkezzünk meg a terület rendszeres,… Tovább: Kert kiépítése kertészkedés és pihenés céljából»

Elindult a SKALA.hu, a Bolt – Üzlet – Vásárlás tippek oldal

Elindult a SKALA.hu, a Bolt – Üzlet – Vásárlás tippek oldal

Elindult a SKALA.hu, a Bolt – Üzlet – Vásárlás tippek oldal. Itt a különböző boltok ajánlatai között válogathatsz illetve felhasználók által írt véleményekről olvashatsz. A várható tartalomból: különböző üzletek akciós ajánlatai, vásárlási tippek, kedvezményes áruházak, kuponok, stb.

SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011