Cikkek a(z) Nyílászáró kategóriákból

Tudta, hogy egy minőségi ablak az allergiásoknak is tud segíteni?

Tudta, hogy egy minőségi ablak az allergiásoknak is tud segíteni?

A VEKA ablak szerint a megfelelő szigetelési tulajdonságokkal bíró ablakok sokkal kevesebb pollent és port engednek be a lakás belsejébe. Nézzük meg mit tehetünk azért, hogy az a jó tulajdonság sokáig megmaradjon. Természetesen ennek érdekében a nyílászárókat folyamatosan megfelelően kell kezelni. A műanyag ablakok kiszállítása során is védik a nyílászárókat, hiszen védőfólia található meg a nyílászárókon. A vakolás és az ablakok ajtók beépítése után érdemes ezeket a fóliákat azonnal eltávolítani, hiszen, ha… Tovább: Tudta, hogy egy minőségi ablak az allergiásoknak is tud segíteni?»

Hagyományos vagy új típusú redőny? Ez a különbség a kettő között!

Hagyományos vagy új típusú redőny? Ez a különbség a kettő között!

Magyarországon a leginkább elterjedtebb redőnytípus a külső tokos műanyag redőny, amiből megkülönböztethetünk hagyományos- és új típusú változatot is. „A megnevezésből kifolyólag nagyon sokan abban a tévhitben élnek, hogy az új típusú minden esetben jobb is, mint a hagyományos, de alapesetben messze nem ilyen egyszerű a képlet,” – Nyilatkozza Sárközi János. Lássuk egy kicsit alaposabban, hogy miben is különböznek egymástól ezek a termékek. A formai különbségek A hagyományos és az új… Tovább: Hagyományos vagy új típusú redőny? Ez a különbség a kettő között!»

Külső vagy belső tokos alumínium redőnyt válasszak?

Külső vagy belső tokos alumínium redőnyt válasszak?

Lakásfelújítás előtt áll, és az árnyékolási feladatokra olyan terméket szeretne választani, amely időtálló minőségével szolgálja otthona kellemes belső mikroklímáját? A szakértő szerint az alumínium redőny hosszú-hosszú évekig kitart, így garantáltan megéri mellette letenni a voksot. Természetesen felmerül a kérdés, hogy külső, vagy belső tokos változatot érdemes felszereltetni. Cikkünkben arra keressük a választ, melyik típus miért ajánlott. A külső tokos redőny azok számára bizonyul ideális választásnak, akik utólag szeretnék élvezni az árnyékolástechnikai… Tovább: Külső vagy belső tokos alumínium redőnyt válasszak?»

Műanyag redőny – milyen színűt érdemes választania?

Műanyag redőny – milyen színűt érdemes választania?

A tavasz a lakásfelújítás, az építkezés időszaka, ilyenkor érdemes elvégezni azokat a munkálatokat, melyekre a tél nem a legmegfelelőbb. A nyílászárók tökéletes szigetelése mellett az árnyékolásra is érdemes odafigyelni, erre a célra pedig sokan választják a redőnyök nyújtotta kényelmet. A jól megválasztott és felszerelt eszköz segítségével nem csak az árnyékolás oldható meg, de a hőszigeteléshez is jelentősen hozzájárulhat vele. A műanyag és alumínium redőnyök széles választékában megtalálhatóak mindazok a redőnytípusok,… Tovább: Műanyag redőny – milyen színűt érdemes választania?»

Ablakszigetelés svéd technológia segítségével

Ablakszigetelés svéd technológia segítségével

Ilyen esetekben lehet remek választás az ablakszigetelés svéd technológia segítségével Az új eljárás technikájának köszönhetően minimális munkaráfordítással a szakember olyan alkatrészt szerel be az ablak tokjába, mely hozzájárul majd a tökéletes szigeteléshez, a zaj-, és a por kint tartásáról, nem utolsó sorban pedig a meleg bent, a hideg pedig kint marad a fűtésszezonben.

A megfelelő ablaküveg típus kiválasztása

A megfelelő ablaküveg típus kiválasztása

Építkezéskor vagy lakásfelújítás alkalmával nem csak az a fontos, hogy a nyílászárót megfelelően válassza ki, hanem az is, hogy az ablaküveg típus tökéletesen ellássa a helyiségben betöltött funkcióját. Természetesen ügyelnie kell arra, hogy műanyag, vagy fa nyílászáró mellett teszi le voksát, hiszen sajnos gyakran tapasztalt jelenség, hogy a műanyag típusok annyira leszigetelik otthonunkat, hogy a nedvesség képtelen távozni, s így megjelennek a kellemetlen, és az egészségre sem túl jó hatással… Tovább: A megfelelő ablaküveg típus kiválasztása»

Az ablakok beépítésénél előforduló hibák

Az ablakok beépítésénél előforduló hibák

Gyakran előfordul, hogy hiába veszünk új nyílászárókat, az ablakok beépítés után mégsem úgy funkcionálnak, ahogy azt elvárnánk tőlük. A legnagyobb gondossággal kiválasztott ablaktípusokkal is számos probléma lehet, ha a beépítésnél nem megfelelően járunk el. Amikor sor kerül a nyílászárók behelyezésére, rengeteg olyan hibafaktorral szembesülhetünk, melyekre korábban nem is gondoltunk. Az egyik leggyakoribb probléma az újonnan épült házak esetében fordul elő, amikor a nyílászárókat még a ház leszigetelése előtt építik be… Tovább: Az ablakok beépítésénél előforduló hibák»

Utólagos ablakszigetelés: miért érdemes?

Utólagos ablakszigetelés: miért érdemes?

Hogy miért érdemes rászánni magunkat az utólagos ablakszigetelésre? A téli időszak gyakran okoz kellemetlen meglepetéseket az egyre nagyobb és nagyobb fűtésszámlák formájában. Ezt elkerülhetjük, ha gondoskodunk nyílászáróink megfelelő szigeteléséről.  Az utólagos ablakszigetelés ma már számtalan módszerrel kivitelezhető. Az évek során keletkezett rések eltömítésével megszüntethetjük az ablakok párásodását, kizárhatjuk a szelet, a port és a lakás felfűtött levegőjét garantáltan bent tarthatjuk a lakásban. Az utólagos ablakszigetelés gyümölcsét nyáron is élvezhetjük, hiszen… Tovább: Utólagos ablakszigetelés: miért érdemes?»

Elindult a SKALA.hu, a Bolt – Üzlet – Vásárlás tippek oldal

Elindult a SKALA.hu, a Bolt – Üzlet – Vásárlás tippek oldal

Elindult a SKALA.hu, a Bolt – Üzlet – Vásárlás tippek oldal. Itt a különböző boltok ajánlatai között válogathatsz illetve felhasználók által írt véleményekről olvashatsz. A várható tartalomból: különböző üzletek akciós ajánlatai, vásárlási tippek, kedvezményes áruházak, kuponok, stb.

SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011