Cikkek a(z) Egészségügyi kategóriákból

Mitől függ egy műlencse műtét ára?

Mitől függ egy műlencse műtét ára?

A látásjavító műtétek iránt azok megbízhatósága és az elérhető eredmények apropóján egyre többen döntenek. A magánegészségügy keretein belül nem elhanyagolható az sem, hogy itt már a vizsgálat gördülékenyen, valóban az előre egyeztetett időpontban történik. A hosszas várólistáknak is búcsút lehet mondani, és az életminőséget jelentősen befolyásoló látásromlás helyreállítható. A műlencse beültetése a nagy dioptriával rendelkezőknél éppen úgy megfelelő megoldás lehet, mint az időskori látásromlással, vagy éppen a szürkehályoggal összefüggésben.  Egy műlencse… Tovább: Mitől függ egy műlencse műtét ára?»

Mire jó a Mate tea?

Mire jó a Mate tea?

A Mate tea nevével már bizonyára találkoztál, hiszen évek óta elérhető hazánkban is a teaféle. Már a korai indián időkben is előszeretettel használták a dél-amerikai matét, főként reuma, vérszegénység és depresszió esetén. Ma már tudjuk, hogy testi és lelki kimerültség esetén egyaránt bevethető az alapanyag, amely serkentő hatással bír a szívre, a keringési rendszerre és az idegrendszerre egyaránt. Sokan szinte varázsitalként emlegetik a Mate teát (forrás: teapalota.hu). Nem véletlen, ugyanis… Tovább: Mire jó a Mate tea?»

Így tud Londonban is magyar nyelvű fogorvosi ellátásban részesülni

Így tud Londonban is magyar nyelvű fogorvosi ellátásban részesülni

Külföldi utazást tervez? Hosszabb távon szándékozik Londonban maradni? A munkavállalás szempontjából is kedvelt terület számos látnivalójával és programlehetőségével egész évben várja a turistákat. Az utazás megszervezése során felkészülhetünk mindenre, de legtöbben mégsem számolnak az esetleges fogfájás lehetőségével. Tény pedig, hogy a bedurrant fog akár teljesen tönkre is teheti a régóta tervezett utazást. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az utazni vágyók a szállásfoglalásra és a tartózkodás napjainak megszervezésére különös figyelmet szoktak… Tovább: Így tud Londonban is magyar nyelvű fogorvosi ellátásban részesülni»

Mi a glutén és miben található?

Mi a glutén és miben található?

A búzában és a búzához hasonló gabonákban lehet megtalálni ezt a fehérjét, azaz minden olyan élelmiszerben, amely olyan gabonafélékből készül, amelyek eleve tartalmaznak glutént. Ilyen a búza, a rozs, az árpa, a tönkölybúza, az alakor, a tritikálé, a kamut, a tönkölykeményítő és a zab is. Ha magukat az élelmiszereket vesszük górcső alá, akkor a lisztekben, a zsemlemorzsában, a péksüteményekben, a kekszekben, de még a müzliben is találhatunk glutént. Itt részletesebben megtudhatja,… Tovább: Mi a glutén és miben található?»

Miért fontos az uzsonna és a tízórai?

Miért fontos az uzsonna és a tízórai?

Elkezdődött az iskola és minden szülő számára fontos és sarkalatos kérdés, hogy mit adjon uzsonnára és tízóraira gyermekének, ha nincsen megelégedve az iskolai étkeztetéssel. Természetesen be lehet fizetni a gyerekeket az iskolai étkezésekre, de sokszor jobb, ha mi magunk is ellátjuk csemeténket némi harapnivalóval. Manapság akár napi 9-10 órát is távol vannak otthonuktól a gyerekek és nincsen lehetőségük arra, hogy bármilyen más ételt magukhoz vegyenek, mint amit az iskolában kapnak,… Tovább: Miért fontos az uzsonna és a tízórai?»

Egészséges diétás ételek- olcsóbb, mint gondolná!

Egészséges diétás ételek- olcsóbb, mint gondolná!

Gondolt már arra, hogy megváltoztatja étkezési szokásait, és áttér egy egészségesebb, tudatosabb életmódra? A téma nap mint nap szembejön velünk az utcán, ám sokan még mindig nem látnak tisztán azt illetően. Legtöbben azzal utasítják el a változtatás lehetőségét, hogy az egészséges diétás ételek vagyonokba kerülnek. De vajon valóban így van ez, vagy mindez csupán egy népszerű kifogás a rántott húsok és a nokedlis pörköltek mellett? Nem mindegy, hol vásárolunk! Ugyan… Tovább: Egészséges diétás ételek- olcsóbb, mint gondolná!»

Nekem is hatásos lesz a McKenzie-módszer?

Nekem is hatásos lesz a McKenzie-módszer?

A Mechanikai Diagnózis és Terápia (MDT), de lényegesen ismertebb nevén a McKenzie-módszer egy rendkívül megbízható, több évtizedes megfigyelésen és megtapasztaláson alapuló gyógyászati alternatíva, amellyel a legtöbb mozgásszervi probléma az alapos kivizsgálás és felmérés mellett hatékonyan kezelhető is. A módszer Robin McKenzie nevéhez köthető, aki a hatvanas években tette le sajátos gyógyítási eljárásának alapjait, amiből egy világszerte ismert és elismert gyógymód lett, így nem véletlen, hogy a Föld szinte összes országában… Tovább: Nekem is hatásos lesz a McKenzie-módszer?»

Milyen babakocsit érdemes venni?

Milyen babakocsit érdemes venni?

A gyermekvállalás felelős, és számos feladatot tartogató döntés, mely ugyanakkor minden nő életében mérföldkőnek számít. Bár információnak nincs híján egyetlen édesanya sem, hiszen legyen szó bármilyen felmerülő kérdésről, az interneten biztosan megtalálni a választ, de a gyakorlatban mégis sok olyan terület van, melyekről sosem lehet eleget tudni.  Milyen táplálás a legjobb a kicsinek? Hogyan alakítsa ki úgy napirendjét, hogy a baba mellett is minden elintézhető legyen? Mi  a helyzet az… Tovább: Milyen babakocsit érdemes venni?»

A diabétesz korai felismerése és a kezelés nyomon követése vércukorszintmérők segítségével életbevágó

A diabétesz korai felismerése és a kezelés nyomon követése vércukorszintmérők segítségével életbevágó

A cukorbetegség (diabétesz) meglehetősen alattomos kór. A diabétesz a glükóz feldolgozás zavara, mely a hasnyálmirigy szigetei által termelt inzulin hiánya, vagy a szervezet inzulinnal szembeni érzéketlensége következtében alakul ki. Alapvetően két fő típusát különböztethetjük meg, az 1-es típusú diabétesz, illetve 2-es típusú. 1-es típusú: egy autoimmun betegség melyet abszolút inzulinhiány okoz. Lényegében a szervezet immunrendszere idegenként ismeri fel a saját sejtjeinek egy részét és elpusztítja a hasnyálmirigy inzulint termelő béta-sejtjeit…. Tovább: A diabétesz korai felismerése és a kezelés nyomon követése vércukorszintmérők segítségével életbevágó»

Érvényesülés az orvosi eszközök, orvosi műszerek kiskereskedelmében

Érvényesülés az orvosi eszközök, orvosi műszerek kiskereskedelmében

Mint a kereskedelem sok más területén, az orvosi eszközök és kellékek ágazatában is nagy a piaci verseny. Hogy mivel is tudja felvenni a versenyt egy viszonylag új cég ebben az erős mezőnyben, amit többnyire évtizedes múlttal bíró vállalatok uralnak? A bűvös kulcsszavak: minőségi termékek és szolgáltatások, pontosság és precizitás, ügyfélközpontú gondolkodásmód. A Kisalföld szívében működő, dinamikusan fejlődő Eumedical Kft. szemszögéből mutatjuk be, mik azok fontos szempontok, melyekkel elégedett ügyfeleket, partnereket… Tovább: Érvényesülés az orvosi eszközök, orvosi műszerek kiskereskedelmében»

SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011