0

A bridzs kártyajáték

A bridzs kártyajáték

Az olimpiai sportnak minősített bridzs kártyajáték közel hetven éves történelemre tekint vissza, de gyökerei ennél jóval régebbiek. A világszerte nagy népszerűségnek örvendő, sportként űzött játék magas szellemi igényeket támaszt a játékosok felé, de ugyanakkor megvan az az előnye, hogy ha a játékidő elején elhibázott lépés később korrigálható.

Vágó István „a játékosok közötti szellemi hídról” beszél, amikor a bridzs előnyeit elemzi, de már Jules Verne regényében, a Nyolcvan nap alatt a föld körül-ben is találkozhatunk a bridzs kártyajátékkal. A nagy hagyományokkal rendelkező játék természetesen az interneten is megjelent, és legyen akár hajnal három óra, akár délelőtt tíz, a bridzs kártyajáték megszállottjai mindig hódolhatnak szenvedélyüknek – a világhálón keresztül is.

Hazánkban is nagy múltra tekint vissza ez a játéktípus, kifejezetten a második világháború előtt űzték magas színvonalon a hazaiak. Természetesen a jelen kor sem szűkölködik tehetségekben, hiszen a 2006-os varsói EB-n például kifejezetten szép eredményeket ért el a hazai válogatott. A 2012-es Lillei Szellemi Világjátékokon sem vallott szégyent a magyar senior bridzsválogatott.

Bár tény, hogy a bridzs kártyajátékot programok segítségével is játszhatjuk, de a játék sajátos jellegéből, és a megkövetelt szellemiségből adódóan minden vérbeli játékos jól tudja, hogy egyetlen szoftver sem veheti fel a versenyt az élő játékosokkal való szellemi küzdelem élményével.

Iktatva: Szórakozás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011