0

A dél-dunántúli régió kirándulóhelyei

A dél-dunántúli régió kirándulóhelyei

A természet szerelmesei számára a dél-dunántúli régió kirándulóhelyei kitűnő választásnak bizonyulnak. A gazdag növény-, és állatvilág sokakat vonz a területre, s legyen szó tavaszi kirándulásról, vagy késő őszi túrázásról e régi garantáltan nem okoz csalódást a turistáknak. De melyek is azok a látnivalók, melyeket semmiképpen ne hagyjon ki utazása során? Álljon itt egy rövid összefoglaló arra vonatkozóan, hogy melyek a dél-dunántúli régió kirándulóhelyei közül a leginkább népszerűek.

A Gemenci Kiránduló központ vadrezervátummal, kisvasúttal, túraösvényekkel, túrázási lehetőséggel trófeamúzeummal és lovaspályával várja az érdeklődőket. Az abaligeti cseppkőbarlangnak körülbelül 500 méteres szakasza járható, és bár az aggtelekihez képest jóval kevesebb cseppkő található meg területén, mégis különleges élmény lehet felkeresése, hiszen egy patak folyik rajta végig, ezzel gazdag formavilágot kialakítva.

Szintén az állatvilág gazdagsága iránt érdeklődőket várja a gyulaji rezervátum, mely hatalmas dámvadállománnyal, és vadles látogatási lehetőséggel áll a turisták rendelkezésére. A zengővárkonyi szelídgesztenyést a júniusi virágzás alkalmával érdemes felkeresni, ekkor ugyanis páratlan látványt nyújt.

Kővágószőlős közelében járva érdemes felkeresni az emberi formákat idéző Babás-szerköveket, melyek alapanyaga homokkő. A dél-dunántúli régió tehát méltán híres kirándulóhelyeiről és természeti értékeiről. A tikkasztó nyári napok kivételével remek választásnak bizonyul a terület, legyen szó bármelyik nevezetességéről is. Fedezze fel hazánknak azon értékeit, melyeket eddig talán még nem volt szerencséje felkeresni!

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011