0

A használt, régi építésű ingatlan vásárlás hátrányai

A használt, régi építésű ingatlan vásárlás hátrányai

Sokan döntenek akár anyagi, akár egyéni szempontok alapján használt ingatlan vásárlása mellett. Tény, hogy jóval olcsóbban juthatunk hozzá ezekhez, és ha némi kreativitás és hozzáértés is szorult belénk, akár magunk is hozzáláthatunk a felújítási munkálatokhoz, ezzel sok pénzt megspórolva, s kellemes pillanatokat szerezve családi, baráti körben.

Amennyiben használt ingatlan vásárlása mellett döntünk, nem árt tisztában lennünk azzal, milyen szempontokat vegyünk szemügyre a nézelődés során. Régi építésű házak esetében gyakori probléma a falak vizesedése, mely penészfoltok és salétromos kicsapódások formájában jelenik meg a leggyakrabban. Ehhez járulhat a házba lépve kellemetlen, dohos szag. Ha már beleszerettünk a házba, és ezen kívül minden egyéb igényünknek megfelel, akkor sem kell lemondanunk róla, hiszen a korszerű technológiának, szakember segítségével néhány hét alatt teljesen kiszáríthatóak a falak, és penészesedést gátló festékanyag felvitelével meg is előzhető az. Speciális lemezeket a falra helyezve azok mintegy szivacsként szívják magukba a falban található nedvességet, s néhány hét alatt búcsút mondhatunk a kellemetlen jelenségnek.

A másik gyakori probléma, ami eltántorítja a háztól a vásárlókat, ha tetőszerkezete siralmas állapotban van. Tény, hogy a teljes tetőcsere nem olcsó mulatság, ezért gondoljuk meg nagyon, belevágunk-e a feladatba. Ha pozitívan gondolkodunk, és az ingatlan alapjai is engedik, akkor azonban összeköthetjük a tetőcserét a tetőtér beépítésével, így plusz helységeket nyerve.

Továbbgondolva, a nyílászárók, valamint a fűtési rendszer még azok a sarkalatos pontok, melyeket ne hanyagoljunk el megfigyelni a nézelődés során.

Iktatva: Ingatlan

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011