0

A Jászberényi Állatkert

A Jászberényi Állatkert

A forró nappalok elmúltával sokan választják a strandok és élményfürdők helyett az állatkerteket úticélként. Hazánk több nagyvárosában megtalálhatóak igényesen kialakított vadasparkok, állatkertek, közülük talán az egyik legszebb a Jászberényi Állatkert. A viszonylag kis területen fekvő parkban gazdag állatkínálat, és szebbnél-szebb növények várják az állatvilág és a természet szerelmeseit. Akár egy őszi délutánra, akár egy családdal eltöltött tavaszi napra kiváló választásnak bizonyul a könnyen megközelíthető, garantált élményt nyújtó állatkert.

A Jászberényi Állatkert állatait illetően semmiben nem nyújt mást, mint bármelyik hasonló, ám kialakítása, az állatok tökéletesen szimulált természetes élőhelye magasan viszi a pálmát. Ez utóbbi minden lakó számára egyedileg kialakított, így a látogatónak egyértelműen az az érzése támad, hogy bizony az állatok igenis otthonosan érzik magukat.

A domboldal-jellegűen kialakított Jászberényi Állatkert sétányain bárhová is menjen az érdeklődő, a vízcsobogás természetessége végigkíséri majd. Nem csak az ízlésesen kialakított ivóvízhelynek köszönhetően, hanem az állatok kifutóiban helyet kapott fürdőhelyek vízutánpótlása miatt is. A páratlan szépségű kertészeti kialakítás minden más állatkertnél barátságosabbá, és igényesebbé teszi a Jászberényi Állatkert képét.

A vendégek kedvenceinek kétségkívül a mackópár bizonyul, de a szurikáták, vagy a közvetlenül a bejáratnál helyet kapott pingvinek is sok nézelődőre számíthatnak, pláne az előre jelzett etetési időpontokban, ahol számos hasznos információt is megtudhatnak a látogatók a gondozóktól.

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011