0

A kert kialakítása

A kert kialakítása

A tavaszi-nyári időszakban a kert baráti összejövetelek, családi programok színterévé válik, éppen ezért nem mindegy, hogy a kert kialakítása miképpen történik. Mivel otthonunk szerves részét képezi, ezért érdemes figyelmet fordítani arra, s legyen szó akár a burkolóanyagok megválasztásáról, akár a növényekről, vagy az öntözőrendszerről, a stílus és a kényelem e területről sem hiányozhatnak.

Kiemelt népszerűségnek örvendenek a mediterrán burkolóanyagok, melyek segítségével akár a homlokzatot, akár az autóbeállót egyedivé varázsolhatjuk. A terasz burkolásakor érdemes odafigyelni arra, hogy fagyálló, és csúszásmentes anyagok mellett tegye le voksát, s hasonló vonatkozik a lépcsőkre is. De mi a helyzet a füvesítéssel? Milyen fajta gyepet érdemes választani? A szakáruházakban célszerű tanácsot kérni a hozzáértőktől.

A kert kialakítása során nem feledkezhetünk meg a kicsik és nagyok kedvencének számító kerti tóról sem, mely a kert méltán kedvenc helyszíne lehet. Nem szükséges profi céget sem megbíznia a kialakítással, hiszen az interneten pontos leírásokkal, képes útmutatókkal találkozhat, ha kicsit utánaolvas.

Ahhoz, hogy ház környéke mindig csodásan zöldellő legyen, érdemes a kert kialakítása kapcsán automata öntözőrendszert telepíteni, mely az előzetes beállítások alapján rendszeresen ellátja a növényeket a kellő nedvességgel. Grillezőhely, kerti bútorok, cserepes virágok és pirításra alkalmas rész, egy-két egyedi dísz, halak a kerti tóba, és máris igazi paradicsommá varázsolta a kertet.

Iktatva: Kert

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011