0

A koleszterinszint csökkentése

A koleszterinszint csökkentése

A vérben levő káros koleszterin, az úgynevezett LDL-koleszterin magas értéke egy sor betegségért tehető felelőssé. Az erek falán lerakódó koleszterin érszűkületet, és ennek következményeként akár szívinfarktust, vagy agyvérzést is okozhat. A keringési rendszer és a szív egészségének védelme érdekében tehát nélkülözhetetlen a koleszterinszint csökkentése. De miként oldható ez meg gyógyszerek nélkül, életmódváltással? Ebben igyekszünk segítséget nyújtani az egészségükre tudatosan ügyelni kívánó olvasóknak!

A táplálkozásra való odafigyelés a koleszterinszint csökkentése érdekében is rendkívül fontos. A magas koleszterinszinttel általában együtt járó elhízás egyébként is számos betegség kialakulásához vezet, így a probléma rendkívül komplex. A telítetlen zsírsavakban gazdag élelmiszerek mellett javasolt a sok zöldség és gyümölcs, ugyanis az ezekben megtalálható növényi szterinek gyakorlatilag gátolják a rosss, LDL-koleszterin felszívódását.

A diétás táplálkozás egyébként a normál testsúly megőrzése, elérése érdekében is kiemelt jelentőséggel bír, de a rendszeres testmozgás is elősegítheti, hogy a koleszterinszint csökkentése ne csak álom legyen. Ha sok alkoholt fogyaszt, vagy gyakran nyúl a cigaretta után, érdemes elhagynia ezeket a rossz szokásokat, hiszen mind közérzete, mind egészségi állapota kárát látja ezeknek.

A koleszterinszint csökkentése kezdő lépés lehet egy egészségesebb, jobb közérzettel járó, hosszabb és teljesebb élet felé. Vásároljon tudatosan, állítsa össze az étkezéseket diétásan, a felhasznált alapanyagok minőségére, és fajtájára fokozottan ügyelve! 

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011