0

A led világítás előnyei

A led világítás előnyei

Az energiatakarékosság jegyében az Európai Unió folyamatosan kivonja a forgalomból a hagyományos izzókat. Így ideje átgondolni, milyen világítást válasszunk a jövőben. Az egyik, ha nem a legjobb alternatíva az energiatakarékos led lámpa. A led világítás, mint új keletű technológia kevésbé ismert, pedig számtalan érv szól mellette. Ki ne szeretne energiatakarékos világítást anélkül, hogy le kellene mondania a fényerőről? Ki ne szeretné hosszú éveken át gondtalanul és negatív következmények nélkül kapcsolgatni lámpáit? Ki ne szeretné felfordulás nélkül átalakítani otthona világítását korszerű technológiára?

Spórolás felsőfokon

A folyamatosan emelkedő energiaárakat figyelembe véve különösen nagy jelentőséggel bír az a tény, hogy led lámpa használatával villanyszámlánk akár 80%-kal is csökkenhet, de mindeközben ugyanaz a fényerő világítja be otthonát. Mivel sosem lehet eleget spórolni, ezért a led lámpa újabb lehetőséget teremt nekünk erre. A led lámpa kiemelkedően magas élettartammal bír, azaz 30.000-50.000 órát is képes világítani fényerőveszteség nélkül, ami napi 8 óra használat esetén is 10-17 évet jelenthet. A led fénye folyamatosan halványodik, így nyugodtan elfelejtheti a kiégett égő miatti sötétben való tapogatózást, hiszen a led lámpa cseréje előre tervezhető.

Környezetvédő led lámpa

Az energiatakarékosság mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk környezetük megóvására is. A led lámpa által képviselt zöld szemlélet kézzelfogható előnyökkel jár. A led lámpa felkapcsolása után nem kell arra várnia, hogy az bemelegedjen, mivel egyből azonnali, teljes fényt ad. Ráadásul nem zavarja a szemét sem vibrálás, sem UV vagy infravörös sugárzás. Nem kell aggódnia a gyakori fel- és lekapcsolgatás miatt sem, mert az nem károsítja a led lámpát és az élettartamát sem csökkenti. Működés során kevés hőt termel, nem melegíti környezetét és a led lámpa környezetében nincs erős, egészségre ártalmas mágneses tér.

Sokoldalú led lámpa

A jelenlegi led lámpa kínálat már nagyon sokszínű és igazodik a mai kor elvárásaihoz, változatos igényeihez. A legfontosabb szempont, hogy a led lámpa tökéletesen illeszkedik a meglévő rendszerekbe. Könnyedén lecserélheti villanykörtéjét, neoncsövét, beépíthető szpot lámpáját vagy kültéri reflektorát, hiszen ezeknek ledes változata ma már legtöbb helyen megvásárolható. Végezetül mindenképpen szót kell ejtenünk a flexibilis ledszalagról, amely Jolly Jokerként fő-, kiegészítő- és dekorációs világításként is funkcionálhat. A ledszalag tökéletes megoldás, ha utólagosan és felfordulás nélkül szeretne fényforrást kialakítani.

Iktatva: Műszaki

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011