0

A luxus kedvelőinek: Dubai

A luxus kedvelőinek: Dubai

Dubai mindig is híres volt arról a luxusszínvonalról, mellyel a turistákat várta, és a világ leggyorsabban fejlődő városaként ma is töretlen népszerűségnek örvend. Az Arab-félszigeten elhelyezkedő Dubai fő bevételi forrásának sokáig a kőolaj számított, de manapság már a turizmus, a pénzügyi területek, valamint az ingatlanbefektetések olyan összegeket hoznak számára, melyekből könnyedén megvalósíthatóak azok a monumentális épületek és turisztikai látnivalók, melyekért a világ minden tájáról ide utaznak a luxusszínvonalra vágyók.

A filmekből is jól ismert felhőkarcolók közül több ma is építés alatt áll még, és nyugodtan állíthatjuk, hogy a számos mesterséges sziget különlegessé teszi a pihenést, hiszen a pálma alakú szigeteken luxusszállodák és apartmanok kaptak helyet.

Az egyelőre még elkészületlen, Világ-szigetek névre keresztelt mesterséges szigetcsoport háromszáz tagot számlál, s villák és szállodák kerülnek majd kialakításra rajtuk. Nem véletlen tehát, hogy ha úti célként Dubai városát szeretné felkeresni, bizony mélyen a pénztárcájába kell nyúlnia. Kétségtelen, hogy az élmény felejthetetlen, de nem valószínű, hogy a kétgyerekes, bérből élő családok számára van kitalálva az a kínálat, amellyel Dubai várja a turistákat.

A már képek alapján is lenyűgöző világváros olyan építészeti műremekekkel dicsekedhet, amilyenekkel egy más város sem. A busásan megfizetett építészek kitettek magukért, s olyan felhőkarcolókat alkottak, melyek büszkén magasodnak az egyébként is fenséges Dubai fölé.

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011