16

A Megbízható Cég tanúsítvány – online vélemény rovat

A Megbízható Cég tanúsítvány – online vélemény rovat

Egy ismert cég vezetőjeként szeretném a véleményemet megosztani a nagyközönséggel a Megbízható Cég tanúsítvánnyal kapcsolatban, aminek a tanúsítványát egy hónapja kaptam meg. Az alábbiakban az előnyeit és hátrányait osztanám meg.

+Presztízs

Nem lehet tagadni, hogy a Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ által kiadott tanúsítvány komoly presztízs lehet a cégek számára, nem beszélve hogy az ügyfeleknek is egy pozitív visszajelzést ad az adott cégről. Az én esetemben is többször megtörtént, hogy pozitív visszajelzést kaptam az ügyfeleimtől miután kiraktam a falra a tanúsítványt. Egyik közülük meg is jegyzete hogy a cégem nem csak megbízható, de ajánlja is mindenkinek. Jól esett nagyon, bevallom.

– Weboldal

Véleményem szerint az ÜVVK weboldalán kevés az információ arról, hogy mi alapján állítják ki a tanúsítványt. Miután felhívtam őket természetesen mindent részletesen elmondtak lépésről lépésre, de valahogy a hivatalok weboldalukon a „Megbízható Cég” tanúsítványról elég keveset írnak. Remélem, ezt majd egyszer megváltoztatják.

+A tanúsítvány megszerzése

Ha néha a hivatalok fele ilyen gyorsak lennének, mint az ÜVVK akkor szép lenne az élet….

-A cég névjegykártyája

Attól függetlenül, hogy az ÜVVK mindig publikálja az új tanúsítvánnyal rendelkező cégeket a saját oldalán nem mindig könnyű megtalálni azokat. Még szerencse, hogy a Google-ben rákeresve a cégekre,a megbizhatoceg.com weboldalat az elsők közt dobja ki.

+Részletes vizsgálat

Az ÜVVK elmondhatja magáról, hogy elég részletes vizsgálatokat folytat le. A vizsgálat alapját, ha jól tudom egy jogvédett innovatív programmal végzik, ami az ügyfelek véleményeit vizsgálja az adott vállalkozásról. A Vélemény Faktor segítségével megállapítható egy vállalkozásról, hogy mennyi negatív véleménnyel rendelkezik. Ilyen fajta vizsgálatot csak az ÜVVK végez az országban.

-Futárszolgálat

Az én esetemben a futárszolgálat pár nappal később hozta ki a csomagot mint ami ígérve volt. Bár ez nem feltétlenül az ÜVVK számlájára írható.

+Ár

Az ára a tanúsítványnak a legnagyobb meglepetés volt a számomra. Végre van, Magyarországon egy olyan bizonyítványokat kibocsájtó cég mely nem akarja lehúzni az ügyfeleket. Miközben a legtöbb tanúsítvány 50e Ft-nál kezdőik a Megbízható Cég tanúsítványa nem egész 10e Ft-ba kerül.

Összegezve úgy gondolom, hogy az ÜVVK által kiállított Megbízható Cég tanúsítvány ár-érték arányban a leghasznosabb tanúsítványok közé tartozik. A vizsgálatuk hasznos a mai világban ahol nagyon sok a megbízhatatlan cég. Persze ez a tanúsítvány se hibátlan, de úgy gondolom ezek nem olyan horderejűek, mint amennyi hasznot hoz.

 

Iktatva: Internet

16 hozzászólás "A Megbízható Cég tanúsítvány – online vélemény rovat"

 1. Agropacking Kft.1131 Budapest, Mosoly u.19. szerint:

  Érdekődni szeretnénk, hogy az Agropacking Kft. megkaphatja-e a tanusítványt.

  • Nóra szerint:

   Nehogy bedőljön ennek a marhaságnak! Inkább tájékozódjon. Többek közt Dáchó Kft. egyszerűen nem létezik.

   2015. július 9. napján 20 óra 45 perckor Dáchó kezdetű cégnév a cégnyilvántartásban nem szerepel.

 2. Én nem dőltem be szerint:

  Engem is felhívtak ezzel az innovatív szolgáltatással. Valóban ügyes, de nem igaz.
  Nincs itt semmiféle algoritmus meg vizsgálat. Cégemről sajnos volt több internetes negatív vélemény a facebookon és mégis „megfeleltem a vizsgálaton”. Ezt megemlítve az volt az ÜVVK válasza, hogy „néhány negatív vélemény nem számít”.
  Akkor vajon mi számít? Sajnos a 9900 Ft számít és semmi egyéb.
  Aki homokot akar venni a sivatagban tegye de ne áltassa magát senki: ez nem egy komoly tanúsítvány. Aki megvásárolja, önmagát csapja be.

 3. vàradi mària szerint:

  T.Uram/Holgyem Igeretûk szerint mai napon megkaptam a tanusîtvànyt . A kèrèsem az, hogy az ûzletûnk cîmèt szîveskedjenek javitani a çeglistàban. A pillangô utcai cîm. Csak levelezèsi cîm. Az. ètterem cîme: 2370 Dabas Bartôk Bela ut 95-97. Kôszônettel Varadi Maria. ûgyvezetô

  • Turjányi Zsuzsanna szerint:

   Tisztelt Hölgyem!
   Kérem küldje el az étterem nevét, hogy javítani tudjam az adatok változtatását.

   Köszönettel:

   Turjányi Zsuzsanna

   • mjahno szerint:

    Ez a legjobb baklövés, hogy egyik pillanatban még független vélemény, másikban itt a kevésbé hivatalos úton intézik az adatmódosításokat. Lehet-e röhögni?

  • Helyesírási Tanúsító Intézet szerint:

   Tisztelt Váradi Mária!

   Ön szerencsés, mert 2800 Ft + áfa egyszeri befizetésével lehetősége van a Kiváló Helyesírás Díj logóját szabadon használni.

   Garantálom továbbá, hogy rendszerünk nem vét olyan hibát, melynek következtében a levelezési cím jelenik meg étterme valós címe helyett.

   Várom megtisztelő válaszát:

   Homár Hilda
   Tanúsítási szakértő, szerkesztő főmunkatárs

 4. Molnár Andrea szerint:

  CSAK hatósági szerv állíthat ki tanúsítványt jogszerűen! Senki más

 5. Czopyk Erzsébet Gabriella szerint:

  Nevetséges, a mai napon telefonon hívtak fel, én rutinosan meg is kértem a hölgyet, hogy hagyja a marketinges rizsát, én is piackutattam egyetemista koromban (meg is lepődött), MENNYI? Mikor elkezdte mondani az algoritmusos betanult szöveget, szimplán rávágtam, hogy ez hülyeség. A ProZ.com nemzetközi fordítói oldalon bárki ingyen és bérmentve elolvashatja az ügyfeleim által rólam írt bejegyzéseket itt: http://www.proz.com/wwa/122736

  és nyugodtan lehet akármelyik cégnek facebookos oldalt is csinálni, és oda is írhatnak az elégedett ügyfelek. Nem tanúsítványokat meg plecsniket kell gyűjtögetni, hanem mindegyik ügyfélnek adni kell egy névkártyát, a hátulján egy speciális kis matricával, hogy adja tovább, és aki visszahozza kap valami kedvezményt. Aztán algoritmus nélkül is megszámolni, hogy 500 ilyen kártyából hány jön vissza egy -két hónapon belül.

  Az összes többi pedig igen, költséges, de megéri. Egy ISO tanúsítványért meg kell dolgozni, azt nem is adják oda e-mailben tízezerért. Aki az ilyen átveréseknek bedől, az saját maga nem gondolkodik…

 6. Eva szerint:

  Vicces, engem is épp most hívtak, hívás közben (rákeresve) láttam a Fogy. Védelmi Hiv. általi felhívást, és a telefonálás közben utaltam rá a hívó hölgy számára, mit olvasok erről a „tanúsítványról”, válasz: Ők is olvasták, de az nem úgy van, és nézzem lejjebb (???), nyilván hirtelen jó magyarázat (?) nem jutott eszébe…
  Lényeg, ha tehát ha valamiről Hatóság állítja, hogy hamis, azt el ne higgyem…?
  Amúgy aki bedől nekik, az tényleg „megérdemli”.

  Jó bevétel, ha naponta 10 cég el is hiszi.

 7. Tükrös Jenő szerint:

  Felhívott engem is egy hölgy „megbizhatóéktól”.Mivel korábban nem vettem át a csomagot.18 percen keresztül hallgattam a naiv embereknek kitalált marketing rizsát.Természetesen nem lettünk partnerek,de megkockáztatom,hogy ha elérjük a 20.percet,talán már le is hülyézett volna.Mindent megkaptam,hogy a vállalkozásom ellensége vagyok,hogy Ő még ilyen embert nem is látott,mint én,stb.Arra viszont nem adott választ,hogyha valami ilyen jó,mint ez a dolog,akkor miért kell erővel az emberek nyakába akasztani.Miért nem az emberek keresik maguktól?
  Hozzá teszem,csak azért hívott fel,hogy kellemes ünnepeket kívánjon.
  Ezúton én is kellemes karácsonyt kívánok a hölgynek,és mindenkinek!

 8. Átvágtak szerint:

  Az én vállalkozásom a tavalyi évben megkapta sajnos igénybe is vettem ,megint kerestek ugyanazért az összegért vegyem meg ugyan azt,csak 2016os évre szól és egy kis ajándékot kapok mellé.Tavaly többször megkérdeztem a hölgytől ,hogy biztos nem lesz e további költsége a hölgy biztosított ,hogy nem ,eddig tartott. A jogvédett papírjukat jól megcsinálták azzal kibiztosították magukat mert az 2015 ös tanúsítványról szól,remélem több ekkora balek nem lesz mint én

 9. Megint megbízható vagyok Átvágtak szerint:

  Az én vállalkozásom a tavalyi évben megkapta MEGBÍZHATÓT sajnos igénybe is vettem ,megint kerestek ugyanazért az összegért vegyem meg ugyan azt,csak 2016os évre szól és egy kis ajándékot kapok mellé.Tavaly többször megkérdeztem a hölgytől ,hogy biztos nem lesz e további költsége a hölgy biztosított ,hogy nem ,eddig tartott. A jogvédett papírjukat jól megcsinálták azzal kibiztosították magukat mert az 2015 ös tanúsítványról szól,remélem több ekkora balek nem lesz mint én

 10. Kolompár Cirkuláciusz szerint:

  Jáj…

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011