0

A megfelelő ablaküveg típus kiválasztása

A megfelelő ablaküveg típus kiválasztása

Építkezéskor vagy lakásfelújítás alkalmával nem csak az a fontos, hogy a nyílászárót megfelelően válassza ki, hanem az is, hogy az ablaküveg típus tökéletesen ellássa a helyiségben betöltött funkcióját. Természetesen ügyelnie kell arra, hogy műanyag, vagy fa nyílászáró mellett teszi le voksát, hiszen sajnos gyakran tapasztalt jelenség, hogy a műanyag típusok annyira leszigetelik otthonunkat, hogy a nedvesség képtelen távozni, s így megjelennek a kellemetlen, és az egészségre sem túl jó hatással bíró penészgombák.

Az ablaküveg típus választásakor tartsa szem előtt, hogy mit vár el majd a választott darabtól. A legelterjedtebb víztiszta, úgynevezett float üveg bár rendkívül jó fényáteresztő képességgel bír, de ha szeretné a napsugárzás egy részét otthonán kívül tudni, akkor célszerűbb a színezett ablaküveg típus mellett letennie voksát.

Ez utóbbinak továbbfejlesztett változatai a reflexiós és a napvédő üveg, mely a vakító sugárzás egy részétől megkíméli. Egyéni igényei szerint választhatja hálószobába, vagy irodába. A float ablaküveg típus nemesfém burkolattal történő ellátásakor egy rendkívül jó szigetelőképességű anyag jön létre, ezért is olyan népszerű a lágybevonatos üveg.

Amennyiben nem funkcionális, csupán esztétikai célra kíván a lakáson belül üveget választani, akkor a reflexiós típus a nyerő, ha viszont a strapabíróság az elsődleges szempont, akkor a laminált biztonsági üveg lesz a megfelelő az Ön számára.

Iktatva: Nyílászáró

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011