0

A menstruációs problémák okai

A menstruációs problémák okai

Nőként mindannyian jól ismerjük azokat a panaszokat, melyek szinte egytől-egyig megjelennek a vérzés közeledtével. Vannak, akik egészen könnyedén veszik a menstruációt, és megússzák némi hasfájással, mások viszont akár munkaképtelenek is lesznek az első napon, olyan komoly fájdalmaik vannak. Szervezetünk különféleképp reagál, és természetesen számos tényező függvénye, hogy miként éljük meg a menstruáció időszakát. 

A menstruációs problémák okai akár komolyan is lehetnek, így ha olyan jeleket tapasztal rendszeresen, melyek nem normálisak, ha kimarad a vérzés, folyamatos folyás kínozza, vagy erőteljes alhasi fájdalmak kísérik a folyamatot, mindenképpen célszerű szakemberhez fordulnia, ugyanis a háttérben akár kismedence-gyulladás, keletkező ciszták, vagy méhpolip is állhatnak. 

Mielőtt megijedne a betegségek nevének hallatán, hasznos tudnia, hogy legtöbbször pusztán arról van szó, hogy a szervezet nehezen éli meg a hormonális változásokat, esetleg kiegyensúlyozottabb életvitelre, egészségesebb táplálkozásra, fogyásra lenne szükség ahhoz, hogy kevésbé érezze meg a fájdalmakat. A menstruációs problémák okai többfélék lehetnek, fontos, tisztában lennie ezzel.

Válasszon olyan nőgyógyászt, akiben maximálisan megbízik, és ossza meg vele az akár kellemetlennek is vélhető jeleket. Nem szégyen, ha odafigyel teste intim jelzéseire, a mindennapokban tapasztalható tünetekre, a gyógyulás érdekében pedig mindenképpen megéri orvoshoz fordulnia, hogy a menstruációs problémák okai mihamarabb kiderüljenek, és a lehető legjobb megoldást találják meg rájuk szakorvosával akár kezelés, akár egy szükséges készítmény segítségével.

Forrás: http://www.menstruacio.hu/

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011