0

A Microsoft az Azure felé csalogatja a Win Server 2008 felhasználókat

A Microsoft az Azure felé csalogatja a Win Server 2008 felhasználókat

Az Azure felhőszolgáltatás szép lassan egyre nagyobb teret nyer a Microsoft szolgáltatási palettáján. Érthető módon igyekeznek a redmondi cégnél is meggyőzni a felhasználókat, hogy az egy-egy gépre telepített szoftver helyett inkább az Azure-ban futtassanak programokat.

Ennek érdekében a Microsoft három éven át nyújt támogatást a platformoknak, ha migrálják a munkaterheléseket az Azure-ba. Az érintett platformok a Windows Server 2008 (ezt 2020-ig támogatják) és az SQL Server 2008 2019-es verziója.

Milyen plusz támogatást ad a Microsoft?

A Microsoft bővített támogatást nyújt a Windows Server 2008 és az SQL Server 2008 esetében azoknak az ügyfeleknek, akik a helyi fizikai telepítésről áttérnek a Microsoft Azure felhőbeli változatra.

A kiszolgáló és az SQL Server 2008. verziójának kiterjesztett támogatásának tervezett végpontja 2019. január 14. és 2019. július 9. a migráció nélkül, de ha az ügyfelek áthelyezik ezeket a platformokat az Azure felhőbe, három extra évnyi támogatást kapnak, az Azure szolgáltatás árán túlmenő többletköltségek nélkül.

Miért fontos az extra támogatási idő?

A Microsoft célja ugyanúgy a fokozott adatbiztonság és az ügyfelek kiszolgálása, mint például a Windows szerver üzemeltetésben élen járó Doclernetnek is. A régebbi gyakorlat szerint nem volt érdemi extra támogatás, így amikor az egyes platformok és szoftverek támogatása kezdett a végéhez érni, cégek sokasága kezdett kapkodni, hogy még időben frissítse az operációs rendszereket és az SQL kiszolgálókat.

Ez érthető módon gondokat okozott, hiszen egy-egy nagyobb cégnél az egyedi szoftverfejlesztések gyakorta nem voltak kellőképpen kompatibilisek az új szoftver architektúrával.

Más cégek viszont inkább választották, hogy tovább használják a régi rendszereket, ami kifejezetten rossz döntésnek bizonyult a vírusok, a rosszindulatú programok és a számítógépes támadások korában.

A Microsoft ezért, szakítva a korábbi gyakorlattal, az általa kínált szolgáltatással lehetővé teszi a cégek és intézmények számára, hogy a Windows Server 2008 / 2008R2 szervereket virtuális gépekként a Microsoft Azure-ba költöztessék, és így továbbra is megkapják a javításokat és frissítéseket.

Az ajánlat előnyeit kihasználó cégek és intézmények költséghatékonyan használhatják a Microsoft eszközök és egyéb források felhasználásával a munkaeszközök VMware, HyperV és fizikai kiszolgálók munkaterhelésének az Azure-ba történő áttelepítését.

Ez az, amit a Microsoft az „Azure Hybrid Benefit”-nek nevez, amely lehetővé teszi a vállalkozások licenceinek átvitelét az Azure-ban futó munkaterhelés esetében, további három éven át tartó terméktámogatással.

Iktatva: Internet

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011