0

A rózsa, mint szimbólum – színek és választások

A rózsa, mint szimbólum – színek és választások

Bár napjainkban a virágvásárlás már nem olyan népszerű, mint korábban, de ennek ellenére tény, hogy minden nő szereti az efféle meglepetést. Sokan hangsúlyozzák a cserepes virág szeretetét a vágottal ellenben, mégis nehezen találni olyan nőt, aki ne örülne egy csokor rózsának. A hagyományos virágfajta minden alkalomra remek választásnak bizonyul, de arra mindenképpen érdemes odafigyelni, hogy milyen szín mellett teszi le voksát. Lássuk most röviden, hogy a rózsa, mint szimbólum, mit takar a színek terén!

A tradicionális vörös rózsával a legmélyebb érzelmek fejezhetőek ki, és a nő iránti szenvedélyes vágy is egyértelműen megmutatkozik abból, ha ezt a típust választja egy férfi.

A sárga rózsa, mint szimbólum, elsősorban a barátság és a vidámság jelképeként ismert, s bár sokan ezt a színt a féltékenységgel és az irigységgel azonosítják, sokkal inkább idézi a nap melegét, mely feltölti szívünket boldogsággal. Amennyiben a baráti szeretetnél többet érez egy hölgy iránt, inkább ne a sárga szín mellett döntsön!

Korábban a fehér rózsa, mint szimbólum, jelentette a szerelmet, napjainkban inkább a vörössel juttatjuk kifejezésre az intenzív, mély érzelmet, a fehér pedig megmaradt esküvői dekorációnak, mint az egyetértés és a tisztaság jelképe. A fehér szín tiszteletet is jelez, így ha ilyennel állít be a kedves, az mindenképpen jót jelent a folytatásra nézve.

Iktatva: Szórakozás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011