1

A személyi hitel igénylésének feltételei

A személyi hitel igénylésének feltételei

Anyagi gondjai vannak, és nem szeretne kölcsönkéregetni, inkább választaná a hitelintézetek által kínált lehetőséget? Természetesen egyikőnk sem fordul boldogan a bankokhoz, hiszen a törlesztő részletek csak tovább nehezítik majd a mindennapi megélhetést, és a havi jövedelemből való gazdálkodást, de egyes esetekben sajnos tényleg nincs más megoldás.

Személyi hitel igénylés itt!

Amennyiben laikusként tájékozódik a témában, bizony jogos a kérdés, hogy milyen feltételei vannak a személyi hitel igénylésének. Ha fontosnak tartja, hogy szabadon felhasználható összeghez jusson, és ne kelljen a bank felé semmilyen okmánnyal, vagy számlával igazolnia azt, hogy mire is költötte a pénzt, akkor érdemes az említett személyi hitel mellett letennie voksát. Mivel a felvehető összeg nagysága jövedelmétől függ, nagyon fontos, hogy rendszeres munkával rendelkezzen, melyet mindenképpen jövedelemigazolással kell bizonyítania.

Természetesen bankonként eltérő, hogy milyen követelményeket támasztanak ügyfeleik felé, de bizonyos pontokban szinte mindegyik hitelintézet kínálata megegyezik. Ilyen a minimum hat havi munkaviszony, a közüzemi számlák befizetését igazoló szelvény, vagy éppen egy bizonyos életkor. Elméletileg 18 éves kor felett már igényelhető a személyi hitel, de a gyakorlat azt mutatja, hogy 25 éves kor felett jóval nagyobb esélyekkel indul az igénylő. Gyakori, hogy vezetékes, vagy mobiltelefon számlájának befizetését is igazolni kell, vagy az utolsó néhány havi bankszámla kivonatot kell bemutatni.

A személyi hitel igénylésének feltételei között szerepel természetesen az is, hogy csak olyan konstrukcióról lehet szó, mely a törlesztő részletek nagyságát illetően nem haladja meg a jövedelem körülbelül 30-40 %-át. Ez a biztosabb törlesztést szolgálja. Sokakat utasítanak el azzal, hogy passzív bárlistásként szerepelnek a nyilvántartásban, éppen ezért nagyon fontos, hogy alaposan átgondolja, valóban a személyi hitel igénylés-e az egyetlen megoldás a felmerült anyagiak rendezésére.

Amennyiben nagyobb összegre lenne szüksége, de azt jövedelmi viszonyai nem teszik lehetővé, úgy a személyi hitel igénylésének feltételei között szerepel az is, hogy adóstársat vonjon be az ügyletbe. Mivel elég sok okmányt kell beszereznie, így érdemes előre tájékozódnia arról, mit vigyen magával a bankba az igényléskor!

Iktatva: Hitel

Egy hozzászólás "A személyi hitel igénylésének feltételei"

  1. Nagyné Markó Iĺona szerint:

    100 000ft kellene! Nem a karácsony miatt hanem hűtőre,fára stb. Kérem a segitségüket!

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011