2

Achilles ín szakadás után 4 hónappal javasolt a szobakerékpár

Achilles ín szakadás után 4 hónappal javasolt a szobakerékpár

Fájdalmas, és rendkívül lassan gyógyul az Achilles sérülés, mely után, a renerelálódást elősegítve érdemes vásárolni egy olyan szobakerékpárt, ami képes a pulzus mérésére. Ez nem csak azért fontos, hogy a megterhelés mértékével tisztában lehessen, hanem azért is, mert ez a kímélő mozgásfajta hozzájárulhat ahhoz,  hogy minél hamarabb újra teljes értékűnek érezhesse járását, és lehetőleg gyorsan visszatérhessen a hétköznapi rutinhoz.

A lábfej lefelé és előremozdításában játszik fontos szerepet az Achilles-ín, mely tulajdonképpen testünk legerősebb izma. A futás, ugrás, felugrás esetében van a legnagyobb terhelésnek kitéve, ezért sérülése is az ilyen mozgásformákkal járó sportok esetében a leggyakoribb. Az egyik legismertebb kosárlabdázó, Koby Bryant nemrég szenvedett ilyen sérülést. Míg a gyulladás esetében megvastagodást tapasztalnak a betegek, addig szakadásnál jól hallható és érzékelhető változás következik be, ami igen ijesztőnek is tűnhet. Nem véletlen, ugyanis akár a teljes járásképtelenségig fajulhat a sérülés súlyossága. 

A hosszú gyógyulási idővel járó Achilles sérülés során az orvos utasításainak pontos betartása után a mozgáshoz való újbóli visszatérésnek minden esetben fokozatosnak kell lennie. Ehhez remek választásnak bizonyul a szobabicikli, ahol nem éri akkora terhelés az adott területet, mintha rögtön a futás, vagy egyéb, keményebb edzés formák mellett tenné le voksát.

A nyújtó, lazító gyakorlatok éppen úgy helyet kell hogy kapjanak a helyreállítás során, mint a gyógytorna. A türelem és az odafigyelés elengedhetetlenek ahhoz, hogy ez a súlyosnak minősülő sérülés a megfelelő ütemben gyógyuljon.

Iktatva: Egészségügyi

2 hozzászólás "Achilles ín szakadás után 4 hónappal javasolt a szobakerékpár"

  1. Huszár Klára szerint:

    Jó napot kívánok. Tanácstalan helyzetben érzem magam.Férjem 2 hónapja szenvedett Achilles~ín szakadást fotballozás közben. Nem ment azonnal orvoshoz,gondolta,megint csak egy húzódás. 2hónap múlva orvoshoz fordult. Megállapitották az íszakadást és már csak plasztikai műtéttel lehetne javítani rajta. De műtetni nem akarja semmiképpen. Mivel lehetne segíteni ebben az esetben? Köszönettel, Klára Huszár

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011