0

Ápolt haj nyáron is

Ápolt haj nyáron is

Bizonyára Ön  is jól tudja, hogy a nyár nem csak bőrünket és látásunkat teszi próbára a vakító napsütéssel és az UV sugárzással, hanem hajkoronánk is könnyedén kárát láthatja, ha nem figyel oda kellően annak ápolására. Míg a hűvös időszakban leginkább a sapka viselésével tudja megóvni hajszálainak és fejbőrének épségét, addig nyáron különösen fontos, hogy odafigyeljen a hajat ért káros hatásokra.

A napsütés és az UV sugárzás hatására a haj könnyedén elszíneződhet, sprőddé, töredezetté és elsősorban szárazzá válhat. Mindezt a hatást csak felerősíti, ha például a tengernél kívánja szabadságát tölteni. A sós víz különösen szárító hatással bír. Hasonló panaszokkal találkozhat azonban akkor is, amikor a klórozott vízzel érintkezik a fürdőzések alkalmával a haj

Mit tehet tehát annak érdekében, hogy a nyár végére az egyébként ápolt hajkorona ne szenvedjen visszafordíthatatlan károsodást? Mindenekelőtt figyeljen oda a rendszeres, és sokkal intenzívebb hajápolásra! A drogériák polcain már számos, UV szűrővel ellátott termék kapott helyet, melyek némileg csökkentik az UV sugárzás okozta károsodást, valamint megelőzik azt.

Strandolás után mindig alaposan mosson hajat! Mindegy, hogy a tenger sós hatását kívánja semlegesíteni, a medencék klóros vizétől megszabadulni, vagy éppen a szabadstrandok homokja nem kívánatos sörényében, figyeljen oda haja ápoltságára és egészségére. Ha festett, vagy dauerolt hajjal rendelkezik, még fokozottabb odafigyelés szükséges! A hajpakolás és az évszaknak megfelelő ápolás minden bizonnyal meghozza majd gyümölcsét!

Iktatva: Szépség

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011