0

Az 5 legjobb dolog amire használhatod a kandallódat

Az 5 legjobb dolog amire használhatod a kandallódat

A téli hónapok elengedhetetlen kelléke a kandalló, melyet egyre többen választanak manapság otthonuk részévé. Nem csak lakberendezési szempontból éri meg mellette dönteni, hanem a nyílt láng nyújtotta egészen különleges hangulat, és semmihez sem fogható meleg miatt is. Lássuk most, mi mindent csinálhatunk a nappaliban akkor, ha mint egy ilyen kandalló is megtalálható ott! Bár tény, hogy funkcióját tekintve elsősorban a fűtés az, amire használatos, de a lobogó tűz megadja az alaphangulatot többféle tevékenységhez, legyen szó akár a hétköznapokról, akár a hétvégi pihenésről.

Ami sokunknak elsőként eszébe jut, az a partnerrel eltöltött romantikus órák a tűz fénye mellett. Valentin-nap közeledtével egyébként is érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen esti programmal kedveskedünk majd szerelmünknek, s a kandalló táncoló fénye mellett elköltött vacsorával, borozgatással garantáltan nem lehet mellényúlni.

Természetesen nem csak romantikázásra bizonyul remek helyszínnek a lakás ezen pontja, hanem akkor is, ha barátokkal jövünk össze egy beszélgetés erejéig. Tény, hogy a hangulatos fényben könnyebben feloldódnak az emberek, és olyan mélységekig is elmehet az együtt töltött idő, mely összekovácsolja a csapatot.

Ha egy magányos estére vágyunk, amikor egy jó könyv társaságában, finom teát szürcsölgetve töltenénk az időt, a kandalló környéke biztosan tetszeni fog. Az előtte heverésző kutya, és a saját magunkra szánt idő meghittsége olyan fontos része lehet életünknek, mely hozzájárul ahhoz, hogy a mindennapokban kiegyensúlyozottak legyünk.

Összejövetelekről szó lévén pedig nem mehetünk el a szülők, nagyszülők, unokatestvérek, családtagok látogatásáról, s a közös süteményezésre, a velünk történtek megbeszélésére is kitűnő helyszín a tűz közelsége. Nem csak a fagyos nappalok, vagy a fárasztó munkanap után melegedhetünk át mellette, hanem a családi programok fontos helyszínévé is válhat a lakás ezen pontja.

Stílusát illetően választhatunk lakberendezési elemeinkhez passzolót, így az összkép valóban meleg, otthonos érzetet kelt majd a lakásba lépve. Klasszikus stílus, vagy éppen modern kialakítás – mindkettő nagy népszerűségnek örvend manapság, nem véletlen, hiszen a tűz testünket-lelkünket képes átmelegíteni.

Iktatva: Lakberendezés

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011