0

Az ablakok beépítésénél előforduló hibák

Az ablakok beépítésénél előforduló hibák

Gyakran előfordul, hogy hiába veszünk új nyílászárókat, az ablakok beépítés után mégsem úgy funkcionálnak, ahogy azt elvárnánk tőlük. A legnagyobb gondossággal kiválasztott ablaktípusokkal is számos probléma lehet, ha a beépítésnél nem megfelelően járunk el.

Amikor sor kerül a nyílászárók behelyezésére, rengeteg olyan hibafaktorral szembesülhetünk, melyekre korábban nem is gondoltunk. Az egyik leggyakoribb probléma az újonnan épült házak esetében fordul elő, amikor a nyílászárókat még a ház leszigetelése előtt építik be úgy, hogy a szigetelőanyag későbbi megfelelő felhelyezését ezzel lehetetlenné teszik.

A másik hiba, mellyel sokszor találkozunk, hogy az ablakok beépítése után az ablakkeret és a fal között süvít be a hideg levegő. Ez szintén a hozzáértés hiányára vezethető vissza, hiszen egy képzett szakember tisztában van azzal, hogy ha purhabot használ a beépítéshez, azt úgy kell egy síkba hozni a fallal, hogy a purhab felső rétegét érintetlenül hagyja. Ha levágják, a purhab porózussá válik és elveszíti szigetelőképességét.

Az ilyen esetekben javasolt a páraáteresztő és párazáró fóliák alkalmazása, ám ezeket is figyelmesen kell felhelyezni, hiszen ha kisebb méretűre szabjuk vagy a sarkoknál nem gondoskodunk a pontos illesztésről, oda a szigetelés. Hogy ezeket a hibákat elkerülhessük, érdemes minőségi anyagokat használni és megbízható, tapasztalt szakember segítségét kérni.

Iktatva: Nyílászáró

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011