0

Az antioxidáns hatása a szervezetre

Az antioxidáns hatása a szervezetre

Az egészséges életmód és a táplálkozásra való odafigyelés olyan témakörök, melyekről nap mint nap hallunk. A számos táplálék kiegészítő, a testmozgás, a stresszkezelés és a betegségek megelőzése mellett az antioxidánsok, valamint egészségi állapotunkra gyakorolt hatásuk is központi jelentőségűvé vált már egy ideje. De mire is valók pontosan ezek a szerves vegyületek? Miben találhatóak meg, és hogyan tudjuk pótolni azokat, ha nem lenne elegendő belőlük szervezetünkben?

Testünk az energiafelszabadító folyamat során szabadgyököket hoz létre, melyek többek között az öregedésért, a rákos megbetegedésekért felelnek. Ha bármilyen betegség, vagy nagyobb stresszhatás ér bennünket, a szabad gyököket semlegesítő antioxidánsok mennyisége minimálisra csökken. Ezért nagyon fontos, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozással odafigyeljünk azok megfelelő szinten tartására.

Az antioxidáns hatása a szervezetre nem csak a rákos megbetegedés elleni küzdelemben figyelhető meg, hanem olyan hétköznapi dolgokban is, mint teherbírásunk, közérzetünk, ellenálló képességünk. A vérnyomás csökkentésével, a szívbetegségek kockázatának minimalizálásával, az izomműködés optimalizálásával, a stroke megelőzésével tehát az antioxidáns hatása a szervezetre egyértelműen pozitív.

Természetesen ne csupán ezektől az anyagoktól várjuk, hogy egészségünk kifogástalan lesz, hiszen a szervezet ennél jóval komplexebben működik. Tény viszont, hogy ha a táplálkozás során odafigyelünk a zöldségek-gyümölcsök megfelelő mennyiségű bevitelére, egy sor kellemetlenségtől, és akár komoly következménytől megkímélhetjük magunkat. Diétánkat kitűnően kiegészíthetjük zöld tea fogyasztással, mely szintén gazdag antioxidánsokban. 

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011