0

Az éjszakai álmatlanság okai

Az éjszakai álmatlanság okai

A mindennapi energikussághoz nélkülözhetetlen a pihentető, minőségében és mennyiségében is megfelelő alvás. A korral egyre kevesebb elegendő a szervezet számára, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy nélkülözhető lenne a pihenés ilyen formája akár egyetlen éjszakára is. Napjainkban sokkal többen szenvednek kialvatlanságtól, mint azt gondolnánk, és az okok bizony nem csak az munkarendben keresendőek.

Az éjszakai álmatlanság okai egyértelműen visszavezethetőek pszichés tényezőkre. A depresszió, a különféle szorongásos panaszok mind oda vezethetnek, hogy a beteg nem tud kikapcsolni éjszaka sem. Hasonló a helyzet az anyagi, szociális gondokkal küzdők körében, de az alvásra kialakított környezet is felelőssé tehető az alvásproblémákért.

Amennyiben nehezen alszik el, éjszaka minden indok nélkül többször felébred, vagy a hajnali órákban hánykolódik álmatlanul, nagyon fontos, hogy orvoshoz forduljon, hiszen a kialvatlanság nem csak a mindennapi tevékenységet nehezíti meg, de akár különféle betegségek is kísérhetik a jelenséget, mintegy következményként. Az éjszakai álmatlanság okai belgyógyászati problémák is lehetnek, melyekre fény derülhet egy alapos kivizsgálás alkalmával.

Az érintettek nagy számára tekintettel ma már alvásklinikákon is vizsgálják azt, hogy az éjszakai álmatlanság okai mikre vezethetőek vissza. Számos altató helyet kapott a gyógyszertárak kínálatában, de ezekről hasznos tudni, hogy a szervezet egy idő után megszokja őket, és az elalvás akár segítségükkel sem megy. A rendszeres mozgás, az életmódváltás, az egészségre való fokozott odafigyelés megoldást jelenthet az álmatlanságban szenvedők számára.

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011