0

Az ételintolerancia tüneteiről

Az ételintolerancia tüneteiről

Tapasztalta már, hogy étkezések után kellemetlenül felpuffad a hasa, netán hasfájás és görcsök gyötrik? Ha eltekintünk attól az egyszerű esettől, hogy torkosabbak voltunk a kelleténél, érdemes számolni azzal, hogy ételintolerancia tüneteivel állunk szemben. Az emésztőrendszer és az enzimek elégtelen működése azzal a következménnyel jár, hogy a megemésztetlen táplálék a gyomorban marad, ezzel a fent említett panaszokat kiváltva.

Bár az ételintolerancia nem jár olyan komoly következményekkel, melyekkel például az ételallergia, de ahhoz éppen elég gondot okoz, hogy megnehezítse a beteg mindennapjait. A fentiekben említett tüneteken kívül sajnos sokszor ekcéma és kiütések is járnak megjelenésével, arról nem is beszélve, hogy az emésztetlen tápanyag elhízáshoz vezet. Ilyen szempontból pedig szoros összefüggés mutatkozik a pszichés tünetek, a depresszió és az ételintolerancia között.

A legújabb kutatások szerint már egészen kicsi korban is megjelenhet az ételintolerancia, s a gyermekek esetében sokszor hiperaktivitáshoz vezet. Mindenképpen érdemes szakorvos segítségét kérni, hiszen tapasztalatával sikerülhet fényt deríteni arra, melyik táplálékcsoportokat érdemes mindenképpen elkerülni ahhoz, hogy az ételintolerancia tüneteinek megjelenését minimálisra csökkentsük.

Egy egyszerű vérvizsgálattal már kimutatható, hogy vajon panaszainak hátterében valóban ez a betegség áll-e. Foglalkozzon a témával, és ne nyugodjon bele abba, hogy étkezései után panaszok jelentkeznek. Bár a gyógyszertárakban számos vény nélküli készítmény ígér időszakos jobbulást, de a lényeg elsősorban az lenne, hogy a kiváltó okokat szüntesse meg, vagy csökkentse azokat minimálisra.

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011