0

Az étkezésre való odafigyelés-út az egészség felé

Az étkezésre való odafigyelés-út az egészség felé

Az elhízás a hazai lakosság körében is egyre több egészségügyi problémát okoz. Már régóta jól tudjuk, mennyi betegségért tehető felelőssé a túlsúly, melyet nagyon könnyű összeszedni, a tőle való megszabadulás azonban komoly gondot jelent a legtöbbek számára. Nem csak az akaraterőről és a kitartásról van szó, hanem sok esetben arról is, hogy nem vagyunk tisztában azokkal az alapvető tudnivalókkal, melyek birtokában másként alakítanánk étkezésünket.

Bár kétségtelen, hogy a testmozgás nagy mértékben hozzájárul a feleslegtől való megszabaduláshoz, de elsősorban a táplálkozás az, ami döntően befolyásolja súlyunkat. A bevitt és az elégetett kalóriák ismerete mellett jó, ha azzal is tisztában vagyunk, hogy nem mindegy mikor, mit és főként mivel társítva fogyasztunk.

Számos diéta típus, mint például a 90 napos diéta, vagy az elválasztáson alapuló étrend építi előírásait erre. Kutatások kimutatták ugyanis, hogy a szénhidrátok fehérjével való fogyasztása kifejezetten hátrányosan hat az emésztésre, hiszen más és más enzimek szükségesek ezek feldolgozásához. Ha tehát betartjuk azt az egyszerű szabályt, hogy a húsfélékhez nem rizst, burgonyát, vagy tésztát fogyasztunk , már sokat tettünk az ideális alak eléréséért.

A legjobb, ha az egyes alapanyagokat, mint a gyümölcsök, keményítő, fehérjék és szénhidrát egymástól elválasztva fogyasztjuk, hiszen így gyomrunknak csak egyféle tápanyag emésztésére kell figyelnie, ezzel tökéletesebb emésztést, és kevesebb elraktározódó kalóriát megvalósítva.

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011