0

Befektetési lehetőségek: pénz lekötése kamatra

Befektetési lehetőségek: pénz lekötése kamatra

A munkaképes korú lakosság természetes igénye, hogy a munkájából félretett összeg valamelyest gyarapodjon az évek során. Bizonyára elgondolkodott már Ön is azon, miként tehetné ezt meg úgy, hogy nem állnak milliók rendelkezésére, és szeretné, ha pénzéhez szükség esetén bármikor hozzáférhetne.

Ha nem kíván a többféle befektetési ügyekkel és tanácsadással foglalkozó cégek közül válogatni, ha szereti az egyszerű és biztos megoldásokat, és nem feltétlen igazodik ki a pénzügyi élet területén, választhatja a legegyszerűbb megoldást, a folyószámláján található meghatározott összeg lekötését.

Hitelintézettől függően különböző konstrukciók közül választhat, természetesen eltérő lekötési idővel, más-más kamatozással. Tény, hogy ennek a befektetési formának a választásakor ne számítson túl nagy haszonra, de abban is biztos lehet, hogy félretett pénze nem az árfolyamoktól és a pénzügyi piac egyéb változásaitól függően nő, vagy csökken majd, hiszen előre meghatározott kamattal számolhatunk. Természetesen csak abban az esetben, ha a futamidő lejárta előtt nem kívánjuk felhasználni pénzünket. Ha mégis szükséghelyzet adódik, bármikor felbonthatjuk a lekötést, és bár az addigi kamatokat elveszítjük, de biztosan hozzájuthatunk vagyonunkhoz.

A kockázatok elkerülésére és a biztos, de lassú gyarapodás iránti igény az, melyek e döntés mellett kötelezhetnek el bennünket. Ha jobban átlátjuk a pénzpiac működését, vagy hajlandóak vagyunk tanulmányozni azt, és nem félünk egy kis kockázatot vállalni, akár nagyobb haszonra is szert tehetünk egyéb befektetési formák választásával.

Iktatva: Pénzügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011