0

Befőzés : a nyár ízeinek tartósítása

Befőzés : a nyár ízeinek tartósítása

Sokak számára a konyhai tevékenykedés keserves elfoglaltság, és legszívesebben állandóan csak a telefonért nyúlnának, hogy az ételkiszállítás minden kényelmét és előnyét élvezzék. A hölgyek egy része azonban szívesen lepi meg párját és családját házi készítésű finomságokkal – legyen szó akár a fárasztó hétköznapokról, akár a némileg ráérősebb hétvégékről.

A rohanó mindennapokban és a szupermarketek kínálatát szemlélve gyakran elfeledkezünk arról, hogy nagyanyáink konyhájában a befőzés teljesen természetesnek minősült. A kertben ültetett fák gyümölcsei pedig többre is érdemesek, mint hogy néhanapján együnk belőlük egy keveset. Számtalan lehetőség áll a kreatív háziasszony előtt a befőzés területén, és a korszerű alapanyagoknak köszönhetően már nem igényel hosszas pepecselést a feladat.

A legegyszerűbbnek a befőttek bizonyulnak, melyek esetében csak annyi a dolgunk, hogy az egészséges gyümölcsöket daraboljuk, tisztítsuk, és ha előre kevert tartósítóval dolgozunk, egyet forraljunk rajtuk, és már szedhetjük is az üvegekbe a finomságot. Befőzőcukorral, vagy jóval egészségesebb nádcukorral is dolgozhatunk a befőzés során.

A lekvárok sokak számára elrettentő hosszúságú főzési ideje jelentősen lerövidíthető azokkal a sűrítőanyagokkal, melyek hatására maximum egy óra alatt lekvár keménységű finomságot kapunk, mely megédesíti majd a hideg napokat, és a nyár ízeit varázsolja otthonunkba. Ha tehát szívesen tartósítaná mindazokat a színes gyümölcsöket, melyeket a piacon, vagy kertjében be tud szerezni, ne habozzon, a befőzés korántsem olyan bonyolult, mint azt hinné!

Iktatva: Kert

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011