0

Benzinmotoros vagy elektromos ágdaráló: melyikkel járok jobban?

Benzinmotoros vagy elektromos ágdaráló: melyikkel járok jobban?

Az őszi hónapokban rendszeresen megnövekedik a kereslet az ágdarálók iránt. Nem véletlen, hiszen már egy viszonylag kis kertben is jelentős mennyiségű ágat metszhetünk le, ezzel előmozdítva a jövő évi terméshozamot. A mezőgazdasági keretek között szintén kitűnő szolgálatot tesz a megfelelő minőségű ágdaráló. A titok a minőségben és a strapabíró üzemelésben van, főleg akkor, ha az eszköz rendszeres használatban lesz.

Az elektromos típus az igazán nyerő!

A piaci kínálatban benzinmotoros és elektromos ágdaráló egyaránt megtalálható. A választás nem is olyan nehéz, hiszen a mai kor embere számára elsődleges a kényelem. A benzinmotoros változat akár gyakori karbantartást is igényelhet, ráadásul az üzemeléshez szükséges anyag beszerzése is rendszeresen szükségessé válik. Ellenben az elektromos üzemelésű eszközt csak csatlakoztatni kell az energiaforráshoz, és már indulhat is munka. A megbízható márkákkal biztosan nem lőhet mellé.

Mezőgazdasági és otthoni felhasználásra is alkalmas

Több előnye is van egy elektromos ágdarálónak. A több aprító késsel, és pengékkel könnyedén elbánik még a méretesebb gallyakkal is. Az online rendelésnek köszönhetően lehetőség nyílik arra is, hogy összehasonlítsuk az árakat, így minden tekintetben a leginkább megfelelő márka és kialakítás mellett sikerül letenni a voksot. Az ágdarálók egyébként a mezőgazdasági felhasználáson túl a háztartásokban is kitűnő szolgálatot tesz. Előnyben részesíti a kertépítés során a fákat, bokrokat, fás szárú növényeket? Már egy kis alapterületről is jelentős ág, gally jön le az őszi metszések alkalmával.

Készítsen mulcsot az ágak újrahasznosításával!

Vannak, akik sütögetéshez használják el ezeket, de egy bizonyos mennyiség felett már szükséges lehet a megfelelő, célirányos berendezés. S hogy mire érdemes használni az így keletkezett anyagot? Tudta, hogy remek mulcs készülhet az ágdaráló segítségével? Nagymennyiségben az értékesítésen is megéri elgondolkodni, de háztartási méretekben a kert mulcsozása szintén megvalósítható. A természetes alapanyag segít a gazosodás megelőzésében, és a sár nem fog megállni azokon a területeken, ahol nincsen térkövezés és növények sem díszítik a kertet. Ne feledje, az újrahasznosított alapanyagok a fenntarthatóság irányába mutatnak, ennél pedig kevés fontosabb dolog létezik manapság, a klímaváltozás és az energiaválság időszakában.

Iktatva: Kert

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011