0

Egészséges diétás ételek- olcsóbb, mint gondolná!

Egészséges diétás ételek- olcsóbb, mint gondolná!

Gondolt már arra, hogy megváltoztatja étkezési szokásait, és áttér egy egészségesebb, tudatosabb életmódra? A téma nap mint nap szembejön velünk az utcán, ám sokan még mindig nem látnak tisztán azt illetően. Legtöbben azzal utasítják el a változtatás lehetőségét, hogy az egészséges diétás ételek vagyonokba kerülnek. De vajon valóban így van ez, vagy mindez csupán egy népszerű kifogás a rántott húsok és a nokedlis pörköltek mellett?

Nem mindegy, hol vásárolunk!

Ugyan a bevásárlóközpontokban remek akciókkal találkozhatunk, és ezeket érdemes is kihasználni, de sok esetben a speciálisan diétás alapanyagokat forgalmazó webáruzakban olcsóbban juthatunk hozzá a legnépszerűbb alapanyagokhoz. Érdemes a helyi piacok kínálta lehetőségeket is kihasználni, ahol mindig friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz juthatunk hozzá. Meglepően sok ételt készíthetünk csak ezek felhasználásával, így ha zöldség van otthon, akkor már nem lehetetlen az egészséges diétás ételek asztalra varázsolása.

Változatos alapanyagok

Nagyon fontos, hogy a szénhidrátok, a zsírok és a fehérjék kapcsán is az egészséges fajtákat részesítsük előnyben. A szervezetnek mindhárom tápanyagcsoportra szüksége van. Ha jól választjuk meg az alapanyagokat, akkor elegendő mikroelemet is bevihetünk, amivel elkerülhetjük a hiánybetegségeket.

A klasszikus finomított lisztből készült tészták és nokedlik helyett érdemes kipróbálni olyan alapanyagokat, mint a lúgosító köles, a hajdina, a hántolt árpa vagy a bulgur. Ezek rendszerint lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, melyek hosszú időre eltelítenek. Ár-érték arányban ugyan olcsóbbnak tűnhetnek a hagyományos köretek, de a felsoroltakból kevesebbet is elég fogyasztani ahhoz, hogy sokáig jóllakottnak érezzük magunkat. Az ezekből készült egészséges diétás ételek új színt vihetnek a konyhába, ráadásul igen változatos finomságok alkothatóak belőlük.

A salátaválogatások akár négy-ötszöri étkezésre is elegendőnek bizonyulnak például főtt tojással. Önthető rájuk olcsó almaecet, de megéri beruházni lenmagolajba, vagy például tökmagolajba, amelyekből csak minimális mennyiség fogy egyszerre. Hasznos, ha a fagyasztóban mindig van valamilyen szárnyas hús. Manapság már gyakorlatilag a csirkehússal egy áron vásárolhatunk hekket, melyet szintén pillanatok alatt elkészíthetünk. Az egészséges diétás ételek egyik legolcsóbb, mégis legegészségesebb alapanyaga a zabpehely, melynek számtalan felhasználási módja létezik a konyhában.

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011