0

Egészséges táplálkozás diéta idején

Egészséges táplálkozás diéta idején

Bár az őszi-téli szezon nem kifejezetten a fogyókúrázásról szól, de azoknak, akik nyárra szeretnének bomba formába kerülni, célszerű már most odafigyelni az étkezésre és a testmozgásra. Az egészséges táplálkozás diéta idején különösen fontos, hiszen legyen szó bármelyik módszerről is, jelentősen megterheli a szervezetet a kalóriaszegény étrend követése. Különösen így van ez a villámdiéták esetében, melyeket szakemberek nem is ajánlanak a fogyni vágyóknak, ugyanis csak nagyon ritkán hatásosak hosszú távon, arról nem is beszélve, hogy a szervezetet rendkívüli módon megterhelik.

A legtöbb fogyókúra kifejezetten valamelyik alapanyag fogyasztásán alapul, vagy éppen egy bizonyos csoport – főként a szénhidrátok – elhagyására alapoz. Ha az étrend nagy részét a rizs, a burgonya, a tésztafélék, a pizza tették ki, akkor nem lesz könnyű átállni a szénhidrátszegény ételekre, eleinte akár szédülést is tapasztalhat. Az egészséges táplálkozás diéta alkalmával is rendkívül fontos, hiszen a szervezetnek mindig szüksége van azokra a mikrotápanyagokra, vitaminokra, ásványokra, melyek nélkülözhetetlenek működéséhez.

Ha úgy véli, az egészséges táplálkozás diéta alkalmával nem valósul meg, akkor feltétlenül szerezzen be étrend kiegészítőket! Segítségükkel hozzájuttathatja szervezetét  mindahhoz, melyeket a választott étrend nem biztosít számára. Mindig figyeljen teste jelzéseire, és koplalás helyett ésszerű táplálkozással, valamint rendszeres, komfort zónán túli testmozgással igyekezzen megszabadulni a felesleges kilóktól! 

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011