0

Előzze meg a tél végi megbetegedést!

Előzze meg a tél végi megbetegedést!

A tél utolsó hónapjának beköszöntével mind többen jelennek meg a háziorvosi rendelőkben felső-légúti panaszokkal. A rendkívül hideg időjárás, és a sokak által tapasztalt legyengült immunrendszer mind ahhoz járulnak hozzá, hogy a szervezet jóval könnyebben megbetegedjen.

A hideg időben hajlamosak vagyunk túlöltözni, így nem csoda, hogy a tömegközlekedési eszközökön, az autóban, vagy a bevásárló központokban átmelegedünk, s utána a hidegbe kilépve könnyű céltáblái leszünk a vírusoknak és baktériumoknak. A rendszertelen és sokszor vitaminokban szegény táplálkozás pedig csak még inkább hozzájárulnak ahhoz, hogy gyorsan az orvosnál kössünk ki.

Millió jó tanács és ötlet létezik, hogyan is kerülhetnénk el a szokásos tél végi megbetegedési hullámot, ám az igazság valahol olyan komplex tényezőkben áll, mely minden részére hangsúlyt kellene fektetnünk. A megfelelő kondíció épp olyan fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében, mint immunrendszerünk különféle módokon történő erősítése. Mindezekhez hozzájárul még azt a lelki egyensúlyt is célul kitűző gondolkodásmód, melyet a wellness állít középpontjába.

Ha nem szívesen tömi szervezetét szintetikus étrend kiegészítőkkel, válassza a számos módon elkészíthető gyümölcssalátákat, a rendszeres és nagy mennyiségű rostfogyasztást, melyet legkönnyebben zöldségek segítségével valósíthat meg. A frissen facsart citromlevet ne borítsa tele kristálycukorral, hiszen némi mézzel, vagy akár anélkül is fogyasztható vitamin forrásnak minősül. Szánjon időt az edzésre, hiszen így nem csupán teste marad fitt és energikus, hanem a szervezetében felgyülemlett stresszt is könnyebben oldhatja a mozgás segítségével! Jól tudjuk, megbetegedéseink hátterében sokszor a lelki kiegyensúlyozatlanság áll. Tegyen hát ellene tudatos életmóddal!

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011