0

Észak-Magyarország kirándulóhelyei

Észak-Magyarország kirándulóhelyei

Az idei nyár eddig már elég sok meglepetést okozott időjárás téren, s ha hazánk olyan régiója mellett tenné le voksát nyaralás, vagy egy hosszú hétvége alkalmával, ahol akkor is remek programok várják, ha éppen nincsen strandidő, akkor Észak-Magyarország kirándulóhelyei remek választásnak bizonyulnak.

Sokak számára elsőként a festői szépségű Szalajka-völgy jut eszébe, mely kétségtelenül a régió egyik legkedveltebb úticélja. Az erdei túra közben a térség növény-, és állatvilágával ismerkedhetünk, a Pisztrángos-tavak pedig méltán tartoznak a terület ékkövei közé. A Fátyol-vízesés és az erdei kisvasút olyen élményekkel gazdagítják majd, melyeket mindenképpen át kell élnie időről-időre.

Aggtelek és a Baradla-barlang osztálykirándulások és családi hosszú hétvégék kedvelt színtere, de hasonlóképpen a 20 millió éves ipolytarnóci ősmaradványok is helyet kell, hogy kapjanak az útitervben. Észak-Magyarország kirándulóhelyei között Mátrafüred és a Sástó nem véletlen élveznek kiemelt népszerűséget. A környék túrázási lehetőséggel, vízi biciklizéssel, csónakázással, sőt remek horgászhelyekkel is várja a turistákat.

S akinek még nem lett volna elég a természeti értékekből, felkeresheti Észak-Magyarország kirándulóhelyei közül a felsőtárkányi gejzíreket, de akár a Miskolctapolca kínálta fürdőzéssel is megkoronázhatja a pihenésre szánt időszakot. Hazánk nem csak a Balaton környékén kínál nyaranta remek szórakozási lehetőségeket, érdemes felfedeznie más régiókat és látnivalókat is, hiszen széles idegenforgalmi kínálattal várja hazánk legtöbb térsége a kikapcsolódni és újdonságot látni vágyókat.

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011