0

Figyeljen oda az autógumira!

Figyeljen oda az autógumira!

Az elmúlt telek zimankós időjárása minden autóst ráébresztett arra, hogy a téligumi használata elengedhetetlen a balesetmentes közlekedéshez. S míg erre minden évben felhívják figyelmünket a médiában, arról kevesebb szó esik, hogy a nyárigumira való odafigyelés is legalább ekkora jelentőséggel bír. A gumiminta mélysége, és annak kopása e típusok esetében sem elhanyagolható, hiszen akár komoly balesetek is bekövetkezhetnek, ha a mélység egy bizonyos szint alá megy.

Egyes szakmai fórumok 1,6 mm mélységet jelölnek meg, s javasolják, hogy ez alatt már mindenképpen cseréljünk abroncsot. Gyakorlott autósként azonban talán Ön is jól tudja, hogy 2,5 mm alá nem nagyon érdemes hagyni a kopást, hiszen az előzőekben említett mélység még teljesen száraz úton is veszélyessé válhat, nem is beszélve arról, ha már egy kis szitáló eső van.

A vélemények eltérőek azt illetően is, hogy érdemes-e a téligumit a nyári szezonra is fent hagyni. Mivel anyagát illetően kifejezetten a mínuszokra alakították ki, így nem viselkedik optimálisan a forró betonon. Továbbá azért is érdemes átgondolni ez, mert a drágán beszerzett téligumi nyáron sokkal jobban elkopik, s talán a következő téli szezont kezdhetjük egy új garnitúra beszerzésével.

A használt gumi vásárlása nem feltétlenül éri meg, s bár sokan tényleg csak ezt engedhetik meg maguknak, de érdemes hosszú távon gondolkodni, s természetesen az sem mindegy, hogy mekkora biztonsággal közlekedik az úton. Ehhez viszont a megfelelő autógumi elengedhetetlen.

Iktatva: Gépjármű

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011