0

Film, amit látnod kell – Oscar díjas alkotások

Film, amit látnod kell – Oscar díjas alkotások

Manapság, a felgyorsult életvitel mellett sokan az esti filmezést választják kikapcsolódásként, vagy olykor-olykor egy-egy mozit is beiktatnak a családdal, a barátokkal. A választható filmek kínálata széleskörű, a választékra nem lehet panaszkodni. A legnagyobb érdeklődést mégis a neves sztárokat felvonultató, vagy épp díjnyertes filmek vonzzák.
Vannak olyan kultusz, illetve Oscar díjas alkotások, filmek, amit mindenkinek látnia kell. 2016 februárjában rendezték meg a 88. Oscar gálát, ahol 2015 sikerfilmjeit, illetve színészeit, alkotóit díjazták. A Spotlight – Egy nyomozás részletei, a Mad Max 4, a Birdman és a Saul fia, az a film, amit látnod kell, minél hamarabb, hiszen ezek elmúlt év legsikeresebb, Oscar díjas alkotásai. Minket természetesen az tölt el büszkeséggel, hogy a Saul fiának sikerült a megnyernie az idegen nyelvű kategóriát, ami hatalmas bravúr, hiszen magyar film utoljára 35 éve nyert Oscart ebben a kategóriában.
De nem maradhat ki az idei évi filmpalettánkból a Visszatérő sem, hiszen sok év várakozás után ebben a filmben nyújtott alakításáért kapta meg Leonardo Dicaprio a várva várt Oscar díjat.
Ha ezeket a legfrissebb Oscar díjas alkotásokat megnéztük, még mindig akad jó pár olyan film, amit mindenképpen látnod kell. Ilyen például A nagy dobás, A szoba, A kémek hídja, A dán lány, amelyek a 2015-ös év termései. Emellett a 2011-es nyertes A király beszéde, a The Artist: némafilmes, amely 2012-ben nyerte meg a filmvilág legrangosabb elismerését. Aki még nem nézte meg, az mindenképp iktassa be valamelyik esti elfoglaltsága közé a 2013-as Az Argó-akciót Ben Afflack rendezésében és a 2014-es győztes Steve McQueen által rendezett 12 éve rabszolgaság című alkotást.
Üsd fel az Oscar díjasok listáját és győződj meg arról, hogy valóban megérdemelték a filmszakma legnagyobb elismerését.

Iktatva: Szórakozás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011