0

Futópad utáni szédülés – Önnel is előfordulhat

Futópad utáni szédülés – Önnel is előfordulhat

Szeretné, ha a rendszeres testmozgás mindennapjai részét képezné? Esetleg már el is kezdte annak a bizonyos strandformának a megvalósítását? Nem csak konditeremben tehet azért, hogy a fürdőruha valóban úgy álljon, ahogyan azt mindig is elképzelte – bővebben itt olvashat az otthonra beszerezhető futópadokról és szobabiciklikről. Fontos azonban tisztában lennie azzal, hogy látványos eredmények csak akkor várhatóak, ha az edzés során elhagyja komfortzónáját!

S hogy mit is jelent ez tulajdonképpen? A szervezetnek folyamatos, és növekvő intenzitású terhelésre van szüksége, különben nem csak a fejlődés és a fogyás áll meg, de a várt eredmények is váratnak magukra. Futópad használat alkalmával, egy bizonyos edzettségi fok után nyugodtan tűzzön ki olyan célokat, melyek a kezdetekkor még elérhetetlennek bizonyultak.

A tapasztalt edzők véleménye megegyezik abban, hogy a mozgással akkor lehet célba érni, ha a sokadik holtpont után még belehúz egy kicsit. Mivel főként a kardio jellegű edzéseknél fordul elő, hogy a szervezet szénhidrát raktárai kiürülnek, így a mozgás után előforduló szédülés, esetleg enyhe hányinger akár még természetesnek is mondható.

Amennyiben szív-, és érrendszeri megbetegedésben szenved, komolyabb edzésprogram elkezdése előtt érdemes terheléses vizsgálatot végeztetnie, hogy tudja, hol vannak saját határai. Ha azonban soha, vagy nagyon régen mozgott utoljára, akkor ne lepődjön meg, ha tíz perc futás után is komoly szenvedés vár Önre. Saját maga mindennapi legyőzése azonban nem csak testileg erősíti meg egy idő után, de pszichésen is pozitív változásokat tapasztalhat majd!

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011