0

Görögország legszebb helyei

Görögország legszebb helyei

A hellén világ számos szépséget, kulturális programot és történelmi látnivalót kínál mindazok számára, akik szeretnének elmerülni az ókori csodákban, vagy olyan különleges nevezetességeket kívánnak felkeresni, mint a szinte ég és föld között lebegő Meteórák kolostorai. Görögország legszebb helyei garantáltan nem okoznak csalódást a turistáknak akkor sem, ha a látnivalókat tavasszal, vagy ősszel, a főszezonon kívül keresik fel.

A fővárosban koncentráltan találhatóak meg mindazok az i.e. V. századból származó történelmi építmények, amelyek felkeresését nem érdemes kihagynia a görögországi látogatás alkalmával. A Panthenón, az Akropolisz mellett Pallasz Athéné temploma, vagy például a Zeusz-templom is visszarepítenek az időben, és elvarázsolnak monumentalitásukkal és a belőlük áradó hangulattal.

Természetesen Görögország legszebb helyei között kivételes szerep jut a szigeteknek, melyek nem csak természeti adottságaik miatt érdemelnek szót, hanem az ott megtalálható látnivalók okán is. Zakynthos narancsfaligetei, Rodosz történelmi építményei, vagy Kréta türkizkék tengere kitűnő választásnak bizonyul baráti társaságok, családok, vagy éppen romantikára vágyó párok számára.

Santorini mesébe illő szigete mellett az északi területeken helyet kapott Thesszaloniki a híres-hírhedt Fehér toronnyal, és a remek vásárlási lehetőséget kínáló török piaccal kihagyhatatlanok. Autóval utazók számára a közeli Paralia és Asprovalta kiválóan alkalmas fürdőzésre, de a nyüzsgő éjszakai élet miatt a fiatal korosztály körébe is kedvelt e régió. Görögország legszebb helyei nem csak nyáron várják a turistákat.

Iktatva: Utazás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011