0

Gyermek megtakarítás: hogyan tehet félre a gyereknek?

Gyermek megtakarítás: hogyan tehet félre a gyereknek?

Szülőként nem csak a felelősségvállalás és az életmód megváltoztatása az, amelyek rendkívül fontosak, hanem mindezekkel együtt a megfelelő anyagi háttér megteremtése is. Azok, akiknek gyermekkorukban nélkülözni kellett, általában igyekeznek minél jobb körülményeket teremteni a család számára. Azonban nem csak a mindennapi megélhetés fontos, hanem a hosszú távon történő gondolkodás is. Ahhoz, hogy a gyermek olyan iskolába járhasson, ahol képességeinek megfelelő oktatásban lehet része, vagy a főiskola, egyetem választásakor ne a tandíj mértéke legyen a döntő szempont, nagyon fontos, hogy már időben elkezdjenek a szülők e célra is takarékoskodni.

Sebestyén András szerint „Egy gyermek az egyetemig átlagosan 30 millió forintba kerül!” Lássuk most, melyek azok a területek, ahol komolyabb kiadásokkal kell számolni egy gyermek felnevelése kapcsán! Az általános-, és középiskola költségei a felsőoktatáshoz képest elenyészőek, természetesen a maguk idejében azok is képesek akár súlyosan megterhelni a családi kasszát. Nem beszélve arról hogy napjainkban különórák, nyelvtanulás nélkül sokaknak lehetetlen bekerülni a legjobb főiskolákra, egyetemekre. A kiadások pedig csak ekkor kezdődnek igazán, hiszen nem csak a több százezres tandíj, a könyvek, jegyzetek ára, de a lakhatásra szánt összeg, és a mindennapi megélhetés sem olcsó mulatság.

Természetesen akadnak olyan lehetőségek, mint a Diákhitel felvétel, de ha nem szeretnénk, hogy gyermekünk akár egy életre elkötelezze magát a visszafizetés mellett, akkor hasznos időben gondolni a továbbtanulás költségeire. Deák Ferenc kérdésünkre elmondta, hogy a gyermek megtakarítási program minden esetben jó választásnak bizonyul, hiszen a kamat garantált, így gyakorlatilag kockázatmentes a megtakarítás. Bár lehet hosszú távú megtakarítási forma is, de az esetek többségében mint a nevelés eszközét is javasolják a szakemberek.

Mivel az iskolában nem tanítják, miként célszerű beosztani úgy a pénzt, hogy jusson a jövőben előforduló kiadásokra is, így ez a feladat kétségtelenül a szülőkre hárul. A Generali weboldala szerint érdemes megismerni a Generali Gyermekjövő Program részleteit, hiszen az Ön elképzeléseinek is megfelelő megtakarítási programmal ismerkedhet meg esetében. Fektesse le az anyagi alapokat már most, hogy a jövő kiszámíthatóvá váljon! 

Iktatva: Pénzügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011