1

Gyomorgyűrű vagy bypass műtét?

Gyomorgyűrű vagy bypass műtét?

A túlsúllyal küzdők előtt szinte végeláthatatlan lehetőségek állnak, ami a fogyást illeti. Az életmódváltás, a rendszeres mozgás, vagy a különféle diéta típusok, fogyókúrás készítmények mellett azonban létezik még egy megoldás, ami megoldást kínálhat azok számára, akik ilyen vagy olyan oknál fogva mégsem tudnak megszabadulni a felesleges kilóktól.

A gyomorgyűrű vagy a bypass műtét azonban nem indokolt azokban az esetekben, ha csupán néhány kilótól szeretnénk megszabadulni. Általában az extrémebb túlsúllyal rendelkezők esetében érdemes ezen a megoldáson gondolkodni. Az orvosok által leggyakrabban javasolt gyomorgyűrű felhelyezés alkalmával egy szilikongyűrű kerül a gyomor köré, mely hatására a páciens étkezési szokásai gyökeresen változnak majd meg. Jóval kevesebb táplálékot tud majd egyszerre elfogyasztani, és a jóllakottság érzés miatt nem is törnek rá falási rohamok.

A másik lehetőség a gyomorgyűrű felhelyezése mellett a bypass műtét, mely során végleges beavatkozást hajtanak végre, és gyakorlatilag átszabják a gyomor rendszerét, így bizonyos részek, például a patkóbél egy szakaszának elkerülésével jóval kisebb lesz a felszívódási felület, mely szintén fogyást eredményez.

A páciens egyéni döntése, hogy a gyomorgyűrű vagy a bypass műtét mellett teszi el voksát, mindkettőnek megvannak a maga kockázatai. Tény azonban, hogy ez utóbbi hatására hormonális változások mennek végbe a szervezetbe, melyek a cukorbetegség alakulására is pozitívan hatnak a tapasztalatok szerint.

Iktatva: Egészségügyi

Egy hozzászólás "Gyomorgyűrű vagy bypass műtét?"

  1. Gonda Erika szerint:

    Valamivel több, mint 40 kg. súlyfeleslegem van, társult betegségekkel (magas vérnyomás, ízületi fájdalmak, hát, gerinc fájdalmak – 4 gerincsérvem van). 13 éve kezdtem el drasztikusan hízni. Eleinte sikerült lefogyni, most már lehetetlen, mert mozgásom beszűkült, fájnak az ízületeim, kevés evéssel is tudok hízni. Alacsony vagyok és több mint 100 kg a súlyom. Tisztában vagyok vele, hogy intézményvezetőként jól kellene öltözködnöm, sajnos a folyamatos ruhaproblémáim miatt ez már nem megoldható, nem nézek tükörbe, nem akarok kimozdulni otthonról.
    Két megoldás érdekelne, a gyomorgyűrű és bypass műtét. Férjem orvos, nagyon lebeszél a bypass műtétről, szerinte irreverzibilis és a későbbi betegségek kapcsán problémáim lehetnek.
    Főleg erről szeretnék többet tudni.

    üdvözlettel: Gonda Erika

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011