0

Hamarosan véget ér a 2017-es horgászszezon, de még nem késő!

Hamarosan véget ér a 2017-es horgászszezon, de még nem késő!

A horgász szezonnak még közel sincsen vége, sőt még télen is horgászhatunk, így az Állatwebshop különleges kínálatát mindenképpen érdemes szem előtt tartani. Lassan itt az őszi pontyozás ideje, amire alaposan fel kell készülni. Vizeink hőmérséklete az ősz közeledtével egy csökken, és a víz is tisztább lesz. Mivel a pontyot télen vermeléssel töltik idejüket, így arra megfelelő mennyiségű táplálékkal készülnek. Ez jó hír a horgászoknak és rossz hír a pontyoknak. Az intenzívebb táplálkozásnak köszönhetően szinte csak pontyot foghatunk ősszel, ha akarjuk, ha nem.

A bojlis horgászat

A pecásoknak nagy szerencséjük van ilyenkor a pontyokkal, hiszen még a nagyobb, sokat megélt példányok sem az óvatosságukról híresek. Ez az időszak a horgászok mekkája. Sok horgász ilyenkor már lezártnak tekinti a szezont, de az igazi hősök még most is helyt állnak. Megfelelő minőségű etetőanyaggal és egy jó csalival biztos a siker. Minőségi etetőanyagot és bojlit nem mindenhol lehet kapni, de az Állatwebshopban a bojlis horgászathoz szükséges különlegességek is megbújnak. A megfelelő felszerelés mellett fontos, hogy horgászat előtt alaposan térképezzük fel a horgász helyet. Mélyebb részeken ilyenkor ősszel gyakoribbak a pontyok, hiszen ott vermelnek, illetve készülnek rá. Ritkán még ponty ugrásokat is lehet látni, ami a pontyok helyét is jelzi.  Csalizáskor figyeljünk arra, hogy az etetőanyag feltűnő színű legyen, hiszen az jobban felkelti a pontyok érdeklődését.

Mit szerezzünk be a bojlis horgászathoz?

A webshop kínálatában megtaláljuk a bojlikat, bojli fúrókat, a bojlis osztott nyéllel rendelkező botokat, sőt még a mérlegeléshez is választhatunk egy stílusos matracot. Az etetőanyagokhoz érdemes beszerezni a belövő csúzlit és a különleges anyagokat is. Az etetőanyagok közül mindig azokat részesítsük előnyben, amelyek intenzív illattal rendelkeznek. A hosszú horgászatokra egy kényelmes pontyozó széket is érdemes beszerezni, hiszen ennek segítségével igazán a fellegekben fogjuk érezni magunkat. A szék segít átvészelni a hosszú várakozásokat, amelyek végén általában egy több kilós ponty kerül horgunkra.

Iktatva: Szórakozás

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011