0

Használtautó: használt gépjármű vásárlás tippek

Használtautó: használt gépjármű vásárlás tippek

Szeretné lecserélni autóját, de nem engedheti meg magának az új gépjárművet? Számos lehetősége van ebben az esetben is a régi, megunt, vagy igen rossz műszaki állapotban levő autója helyett egy újabb és jobb minőségű darab beszerzésére.

Természetesen mindenki törekszik minél újabb és jobb állapotban levőt vásárolni, hiszen ezek jóval biztonságosabbak, és kisebb az esély arra, hogy hamarosan javítani kell, vagy netán egy méregdrága alkatrészt kicserélni benne. Ha jól tudjuk, hogy a jövőben nem lesz kapacitásunk azt illetően, hogy kicseréljünk a friss szerzeményben ezt-azt, akkor a választásnál mindenképpen tartsuk szem előtt azt is, hogy mennyibe kerülnek adott típushoz az alkatrészek.

Az először felmerülő kérdések egyike a gépjármű fogyasztása, hiszen ez a mai üzemanyagárak mellett cseppet sem elhanyagolható szempont. Használt autó vásárlása során, ha olyan típussal találkozunk, mely viszonylag kedvező fogyasztású, jusson eszünkbe, hogy előző tulajdonosa is valószínűleg emiatt választotta. Ha pedig a fogyasztás ilyen fontos valaki számára, akkor feltehetően sok száz kilométer megtétele van már mögötte.

Ha jobban belegondolunk, ez az autó műszaki állapotán is meglátszik. Ne alapozzuk tehát döntésünket egyértelműen csupán a kedvező fogyasztásra, hiszen könnyen előfordulhat, hogy az üzemanyagon megspórolt összeget, vagy annak akár sokszorosát hagyhatjuk később a szerelőnél. Legjobb, ha az összes műszaki és szabad szemmel is jól látható ismérv, valamint az autótípus jellemző tulajdonságai alapján hozzuk meg döntésünket.

Iktatva: Gépjármű

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011