0

Hogyan működik az európai fizetési meghagyásos eljárás?

Hogyan működik az európai fizetési meghagyásos eljárás?

Fontosnak tartja, hogy kintlevőségei időben megérkezzenek, és a nem fizető ügyfél mihamarabb eleget tegyen kötelezettségeinek? Mi a helyzet abban az esetben, ha külföldi céggel áll kapcsolatban? Hogyan működik ez esetben az európai fizetési meghagyásos eljárás? A koveteleskezelo.hu a 1896/2006/EK rendeletre hivatkozik, mely alapján 2010-től Magyarországon a közjegyzők folytatják le az eljárást a bíróságok helyett. De így történik ez akkor is, ha külföldi illetőségű cég keres kibúvót a fizetés alól?

Az európai fizetési meghagyásos eljárás kifejezetten azt a célt szolgálja, hogy jogvédelem álljon akkor is a magyar vállalkozások mellett, ha azok külföldi üzleti kapcsolatokkal rendelkeznek. Hasonlóan a magyar fizetési meghagyáshoz, ezt is a közjegyzőnél kell benyújtani, a szükséges dokumentum a Európai Igazságügyi Atlasz honlapjáról letölthető.

Az említett rendelet egyébként nyilvánvalóan csak akkor alkalmazható, ha az Európai Unió tagállamainak egyikében van a nem fizető fél. Dánia kivételt képez ez alól, viszont a többi tagállamban élő üzleti partnerekkel szemben a jogérvényesítés hatékony eszköze lehet az európai fizetési meghagyás.

Ahhoz, hogy cége sikeres legyen, és ne történhessen meg, hogy pénzét más használja ahelyett, hogy jogos követelésének mihamarabb eleget tenne, fontos, hogy már a kezdetekkor leellenőrizze a leendő partnert. A kockázatkezelés szolgáltatása ehhez ideális választásnak bizonyul, de ha kintlevőség kezelés, vagy pénzbehajtás a feladat, a koveteleskezelo.hu akkor is megfelelő ehhez.

Iktatva: Pénzügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011