0

Karácsonyi dekoráció készítése – ünnep otthonunkban

Karácsonyi dekoráció készítése – ünnep otthonunkban

Advent első vasárnapjának közeledtével mind többen öltöztetik ünnepi díszbe otthonukat is. A már-már hivalkodó kivilágítás helyett érdemesebb a hangsúlyt a belső terekre fektetni, és arról sem szabad elfeledkezni, hogy akár a bevásárlóközpontok méregdrága díszei nélkül is remek lehet a végeredményt. A karácsonyi dekoráció készítése egyszerűbb, mint gondolnánk, és az interneten is számos praktikus ötlettel találkozhatunk.

Végérvényesen vége azoknak az időknek, amikor az ajtódíszként is szolgáló koszorú kizárólag fenyőágakkal, moha alappal volt elképzelhető. Aki egy kicsit is kreatív, és szívesen barkácsol saját kezével, annak számos alapanyag áll rendelkezésére, melyekhez teljesen ingyen, vagy gyakorlatilag elenyésző összegért hozzájuthatunk. A felfűzött pattogatott kukoricából készült koszorú egy piros szalaggal felfüggesztve igazán különleges hatást kelt, de választhatunk   sütiszaggató formákat, vagy karácsonyfadísz gömböket is alapként.

A mécsesek és gyertyák elengedhetetlen részei otthonunknak karácsony táján, s ezekről a karácsonyi dekoráció készítése kapcsán se feledkezzünk meg! Állíthatjuk őket átlátszó, tetszetős üvegedénybe, vázába, de akár a narancs-fahéj variációt is megbolondíthatjuk vele. A lényeg, hogy a hőálló környezetre mindig figyeljünk oda.

A természetes stílus kedvelői számára természetesen elengedhetetlenek a fenyőágak, melyek nem csak jó illatot hoznak otthonunkba, de terményekkel díszítve igazi téli hangulatot varázsolnak a falak közé. A szárított narancs-, és citromkarikákból készült függő díszek szinte fillérekből kivannak, és ahol gyermek is van a családban, a karácsonyi dekoráció készítése akár hétvégi családi programnak sem utolsó.

Iktatva: Lakberendezés

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011