0

Kert kiépítése kertészkedés és pihenés céljából

Kert kiépítése kertészkedés és pihenés céljából

Családi házba költözve természetes igényünk, hogy a kertbe kilépve is igényes és ízlésesen kialakított környezet fogadjon bennünket. A térkövekkel nem borított területeken érdemes mintegy a béke szigeteként füvesíteni, növényeket telepíteni. A füvesítést a tavaszi, vagy őszi időszakra érdemes időzíteni, hiszen a fűmagnak nagyon sok vízre van szüksége, mely a tikkasztó nyári hőségben nehezen megvalósítható. A tereprendezés, gyomlálás, és trágyázás után kezdődhet a füvesítés, s ne feledkezzünk meg a terület rendszeres, alapos locsolásáról, hiszen csak így érhetjük el a tökéletesen lefedett füves területet. Ha szeretnénk megoldani a csúszásmentesítést, használhatunk olyan térköveket, melyek füvesíthetőek.

A kert további kialakítása attól függ, mire szeretnénk majd használni azt a későbbiekben. A fák és örökzöldek ültetése semmiképpen nem maradhat el, hiszen ez utóbbiak nélkül igen kopár látvány fogadna a téli időszakban a lakásból kilépve.

Ha a ház úrnője szívesen kertészkedik, mindenképpen hagyjunk helyet neki virágok gondozására, valamint a konyhakert kialakítása is hasznos gondolat, hiszen amellett, hogy a konyhában használt friss alapanyagok egy része otthon is megtermelhető, örömmel tölt el a hazai termés fogyasztása. Külföldön ennek már komoly hagyományai vannak, ahol még az emeletes házak tetején is képesek megvalósítani ezt. Miért ne tudnánk mi, saját kiskertünkben ezt megtenni?

A medence kiépítése, a sziklakert, vagy a kerti tó, grillező hely kialakítása csak olyan további lehetőségek, melyek még inkább kényelmünket és meleg, otthonos érzésünket szolgálják a kertben.

Iktatva: Kert

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011