0

Kertépítés tippek: ötletek házilagos kertépítésre

Kertépítés tippek: ötletek házilagos kertépítésre

Bár kétségtelenül a tavasz az ideális idő a kertépítésre, de augusztus végén sincs még késő rászánni néhány napot arra, hogy a házat övező környezet valóban olyan legyen, amilyennek azt mindig is elképzeltük. A házilagos próbálkozások ritkán lesznek olyan sikeresek, mint a profi kertépítés azonban van néhány munkálat, melyet akár saját maga is elvégezhet, ezzel stílusosabbá és kényelmesebbé téve a kertet. Amit mindenképpen érdemes szem előtt tartania, az az alapos utánaolvasás, mely hasznos lehet még gyakorlott kertépítőknek is.

A füvesítés, vagy a kerti növények ültetése inkább tavasszal javasolt, de ha például a már régóta tervezett autóbejárót szeretné praktikusan megoldani, vagy örökzöldeket telepítene, az ősz is kiváló választásnak bizonyul.

Nem volt ideje a kerti tó  kialakítására, mégis szívesen gyönyörködne benne a lemenő őszi nap fényében? Nincs akadálya, hogy akár egyetlen hétvége alatt a kertbe varázsolja a természet e kincsét. Az előre legyártott tómedrekkel jár a legjobban, de egyéni elképzeléseit is érvényre juttathatja fóliázással. A változatos méretekben megvásárolható növényekkel buja vadont varázsolhat a víztükör köré.

Az örökzöldek nem csupán a nyári időszakban lesznek kertje díszei, hanem végigkísérik a zimankósabb napokon is, ráadásul karácsony tájékán hangulatos díszítőelemként is funkcionálnak. Tájékozódjon a szaküzletekben a beszerezhető kellékekről, szerszámokról, és némi információ birtokában vágjon bele maga is nyugodtan a kertépítés folyamatába!

Iktatva: Kert

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011