0

Külső vagy belső tokos alumínium redőnyt válasszak?

Külső vagy belső tokos alumínium redőnyt válasszak?

Lakásfelújítás előtt áll, és az árnyékolási feladatokra olyan terméket szeretne választani, amely időtálló minőségével szolgálja otthona kellemes belső mikroklímáját? A szakértő szerint az alumínium redőny hosszú-hosszú évekig kitart, így garantáltan megéri mellette letenni a voksot. Természetesen felmerül a kérdés, hogy külső, vagy belső tokos változatot érdemes felszereltetni. Cikkünkben arra keressük a választ, melyik típus miért ajánlott.

A külső tokos redőny azok számára bizonyul ideális választásnak, akik utólag szeretnék élvezni az árnyékolástechnikai berendezés beüzemelésének  előnyeit. Anélkül szerelhető fel, hogy az építkezés során annak helyére külön számolt volna. Színben és méretben is megtalálhatja a homlokzat stílusához leginkább illeszkedő típust.

További előnye, hogy a tok nem az épületen belül helyezkedik el, ott nem foglal külön helyet, és a használat során sem kell zajjal számolni. A belső tokos redőny tokja ezzel szemben a falba kerül beépítésre, így némileg nagyobb átalakításra van szükség, ha utólag döntene mellette.  Elsősorban újépítésű ingatlanok esetében szokták választani, vagy olyan felújításoknál, melyek alapvetően érintik a nyílászárót is.

A redőnyök ma már sokkal több szerepet töltenek be, mint pusztán az árnyékolás, hiszen a megfelelő típus kiválasztásával és a szakszerű beépítéssel hőszigetelési funkciókat is képe ellátni a redőny- függetlenül attól, hogy a külső, vagy a belső tokos alumínium változat mellett dönt.

 

Iktatva: Nyílászáró

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011