0

Menstruációs panaszok esetében kihez fordulhat?

Menstruációs panaszok esetében kihez fordulhat?

A nőiség természetes velejárója a menstruáció, ám sajnos tény, hogy legtöbben jól ismerjük azt a tünet együttest, mely együtt jár vele. A fejfájás, görcsök, hányinger nem mindenkinél azonos mértékben jelentkezhetnek, lehet, éppen csak az első napon érezni némi kellemetlenséget, ami görcsoldó hatására el is múlik, de a panaszok súlyosbodása esetén érdemes felkeresni egy nőgyógyász szakorvost. Nem csak az esetleges szervi problémák szűrhetőek így ki, de olyan készítményt is ajánlhat a hozzáértő szakember, mellyel jelentősen enyhíthetőek a fájdalmak a vérzés előtt, valamint alatt.

Természetesen nem csak fizikailag érzi meg sok hölgy a ciklus e szakaszát, hanem pszichésen is. Bár a férfiaktól sokszor megkapni, hogy ez pusztán női hiszti, mégis tény, hogy a hangulatingadozás, a feszült idegállapot, vagy a fejfájásnak köszönhető rosszkedv akár olyan méreteket is ölthetnek, amelyek valóban nagyon negatívan befolyásolják az életvitelt azokon a bizonyos napokon.

A lelki kiegyensúlyozottság, a rendszeres testmozgás, a testsúlyra, vérnyomásra, valamint a táplálkozásra való odafigyelés erősítik az immunrendszert, és lehetővé teszik, hogy a menstruációs fájdalmakat is némileg könnyebben vegyük.

Ha azonban erős hányinger, komoly alhasi fájdalmak jelentkeznek, nem érdemes túl sokáig a természetes módszerekkel (pl turmixokkal, gyógyteákkal) kísérletezni, célszerű megmutatni magunkat nőgyógyásznak, aki kizárja a szervi megbetegedést, és ellátja azokkal a tanácsokkal, melyekkel átvészelhető lesz az érintett időszak minden hölgy számára. 

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011