0

Mi a glutén és miben található?

Mi a glutén és miben található?

A búzában és a búzához hasonló gabonákban lehet megtalálni ezt a fehérjét, azaz minden olyan élelmiszerben, amely olyan gabonafélékből készül, amelyek eleve tartalmaznak glutént. Ilyen a búza, a rozs, az árpa, a tönkölybúza, az alakor, a tritikálé, a kamut, a tönkölykeményítő és a zab is. Ha magukat az élelmiszereket vesszük górcső alá, akkor a lisztekben, a zsemlemorzsában, a péksüteményekben, a kekszekben, de még a müzliben is találhatunk glutént. Itt részletesebben megtudhatja, hogy mit jelent pontosan a glutén fogalma, és, hogy milyen ételekben fordul elő.

Ha még alaposabban körülnézünk a Schär pékség weboldalán, akkor láthatjuk, hogy számtalan gluténmentes terméket szerezhetünk be itt. Érdemes alaposan áttekinteni a kínálatot, hiszen itt minden fontos alapanyagot megvásárolhatunk, ami a gluténmentes főzéshez és sütéshez elengedhetetlen. Akiknek a családban ilyen érzékenységük van, azoknak mindenképpen oda kell figyelniük az étkezésre. Ezek a termékek minőségiek és minden háziasszonynak megkönnyítik a konyhai feladatokat, főleg ha ételérzékenységről van szó. Egy családban soha nem egyszerű az ételallergia kezelése, főleg akkor, ha kisgyermekről van szó.  A kicsik imádják a kekszeket, a nasikat a süteményeket és ilyen helyzetben a szülőknek nincsen könnyű dolguk, hiszen a kicsiknek nagyon nehéz nemet mondani. Most már nem is kell, hiszen a pékség által kínált alapanyagokból el lehet készíteni a legfinomabb nasikat is.

A különleges lisztkeverékek között többfélét is kínálnak, így süteményekhez, tortákhoz, kalácsok készítéséhez is fel lehet használni. A termékek a webáruházban éjjel-nappal elérhetők, így nem kell még a boltban sem sorban állni. Pár kattintással a virtuális kosárba helyezhetjük, és máris várhatjuk a kiszállítást. Akár már másnap elkészíthetjük a kicsik kedvencét. Minden szülő számára fontos, hogy gyermeke egészségesen nőjön fel, ennek pedig elengedhetetlen része a megfelelő étkezés biztosítása. A gluténmentes étkezés már nem jelenthet problémát egy család számára sem.

Iktatva: Egészségügyi

Írj most.

Küldés
SKALA.hu: Bolt - Üzlet - Vásárlás Tippek
2011